Starity

Lady Gaga kiütötte Eminemet

2013. november 22. 19:07   |   Szerző: tiktak

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A korábbi eladási jóslatok igaznak bizonyultak, így az ARTPOP az első helyen debütált az Egyesült Államokban, illetve Angliában is, ezzel letaszítva a trónról Eminem The Marshall Mathers LP 2 albumát.

hirdetés
Lady Gaga kiütötte Eminemet

Lady Gaga új albuma november 11-én jelent meg, és az első heti eladások alapján máris az albumokat rangsoroló Billboard 200 lista legtetejére léphetett, a Nielsen SoundScan információi szerint 258 ezer eladott példánnyal az Egyesült Államokban.

Ez az énekesnő második albuma, ami elérte az első helyet a Billboard 200 listáján. 2011-ben Born This Way albuma debütált első helyen több mint 1,1 millió eladott példánnyal Amerikában egy különleges akció keretében. Bemutatkozó albuma, a The Fame csak a második helyet érte el akkoriban, míg a The Fame Monster lemeze az ötödik helyet.

Katy Perry PRISM albumának első heti eladását (286 ezer) ugyan nem szárnyalta túl, de Gaga magáének mondhatja a harmadik legerősebb debütálást 2013-ban női előadótól Miley Cyrus után, akinek Bangerz lemezéből 270 ezer kelt el az első héten. Úgy látszik, idén ez a három énekesnő uralja az eladásokat, hiszen idén eddig csak nekik sikerült több mint 150 ezer példányt eladni az első héten. Befutó lehet még idén Britney Spears is, akinek nyolcadik stúdióalbuma december elején jelenik meg.

Az ARTPOP az Egyesült Államok mellett Angliában, Japánban és Mexikóban is aranyérmet kapott. Németországban a legerősebb debütáló album lett idén női előadótól, valamint Kanadában és sok más országban máris platinaminősítést kapott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek