Starity

Ronaldo leukémiás gyerekeknek segít

2013. november 22. 16:04   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű focista, Cristiano Ronaldo ismét tanúbizonyságot tett jó szívéről és nagylelkűségéről.

hirdetés
Ronaldo leukémiás gyerekeknek segít

A portugál nemzeti válogatott és a spanyol FC Real Madrid huszonnyolc éves játékosa leukémiás gyermekeknek segített. A Partido de las 12 keretében három leukémiában szenvedő kisgyerekkel találkozott, akiket egy ifjú csontvelő-donor is elkísért.

„Akkor kezdtem el vért [és csontvelőt] adni, amikor Carlos Martins [a portugál S.L. Benfica középpályása] a kisfia betegségéről beszélt nekünk... Sokan azt gondolják, hogy nehéz [a vér- és csontvelő-adás], pedig ez csak egy egyszerű vérvétel és ennyi. Az évek során már többször megtettem és ha még egyszer meg kell tennem, ez nem probléma, mert nem fáj és ezzel sok emberen segíthetek, sok gyereken, sok idősebb emberen. Ez a fajta probléma nem kor kérdése, szóval úgy gondolom, hogy fontos, hogy elmondjuk az embereknek, hogy ők is megtehetik.”

„Mindig készen állok arra, hogy gyerekeken segítsek. Spanyolországban mindenkinek felhívom a figyelmét arra, hogy csatlakozzon hozzánk és segítsen nekünk” – így beszélt a focista arról a kampányról, amellyel szeretné mindenki figyelmét felhívni a vér- és csontvelőadás fontosságára.

„Itt, mindenki előtt megígérem, hogy ha megnyerem az Aranylabdát, akkor mindannyiótokat meghívom a partira” – ígérte Ronaldo, a gyerekekre mosolyogva.


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek