Starity

Rekordokat döntött a Futótűz

2013. november 24. 20:08   |   Szerző: kat97

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A rengeteg A-listás színészt felvonultató trilógia második része felülmúlta az első film sikereit az egész világon!

hirdetés
Rekordokat döntött a Futótűz

Az Éhezők vidala első része összesen, a DVD-eladásokkal együtt 700 millió dollárt kaszált a Lionsgate-nek. A könyvek sikere a tavaly óta tovább nőtt, így mindenki tudta, hogy idén novemberben a következő adaptáció is rendkívül nagy bevételt fog hozni.

Majdnem az egész világon egy napon, november 21-én debütált a Futótűz IMAX-ben és 2D-ben. A legnagyobb filmes weblapok, mint a Yahoo Movies, is lehozták a hírt, miszerint a Catching Fire 161,1 millió dollárral nyitott az első hétvégéjén az USA-ban és Kanadában. Ezzel a számmal leelőzte a legjobban nyitó novemberi film, az Alkonyat: Újhold rekordját, ami 142,8 millió dollár volt 2009-ben.

Az idei év legbőségesebb bevétele címet továbbra is a Vasember 3 birtokolja, 174,1 millió dollárral.

A zseniális IMAX-hatás nem mindig hoz várt sikert a nagy filmkészítők konyhájára, eddig a Skyfall 12,5 millió dollárral állt az IMAX-hétvégék élén, ám a Futótűz ezt is megdöntötte, 12,6 millió dollárral.

A 161,1 milliós bevételnek köszönhetően minden idők negyedik legjobb összegét hozott film lett a világon, a Bosszúállók, a Vasember 3, a Harry Potter és a Halál ereklyéi – 2. rész után. A világi mértékekben a premier hétvégéjén 307,7 millió dollárt kaszált a stúdió!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek