Starity

Jön Tuomas Holopainen szólóalbuma

2013. november 29. 11:11   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A finn banda a szimfonikus-metal stíluson belül az egyik legnagyobb névnek számít a piacon, hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek. Billentyűsük és fő dalszerzőjük, Tuomas Holopainen most egyedül készített lemezt.

hirdetés
Jön Tuomas Holopainen szólóalbuma

Bár a Nightwish már 2015-re ígéri új anyagát, illetve a napokban jelenik meg Showtime, Storytime nevű élő DVD-jük is, Tuomas már javában készül az album kiadására. Állítása szerint 2013 nagy részét a dalok írásával és szerzésével töltötte. A korongot Don Rosa The Life And Times Of Scrooge McDuck című regénye inspirálta.

A Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge – Written And Produced By Tuomas Holopainen névre keresztelt album várhatóan 2014. áprilisában jelenik majd meg a Nuclear Blast gondozásában. Tuomas így kommentálta az eseményt: „Egy álmom válik valóra, amit 14 éve építek már, és ez egyben hódolat korunk egyik legjobb mesemondójának irányába. Köszönet azért, hogy megoszotta az élet és a kaland ünnepét!”

A 12 fejezetes könyv Scrooge történetét meséli el, a korai éveiből a 19. századi Skóciában, illetve a kalandos utazásait 1950-ig. A sztori mély érzelmeket mesél el részletesen, szellemesen, ez ragadta meg Holopainent közel húsz évvel ezelőtt, amikor először olvasta a kötetet. Az album egyfajta „soundtrack” a műhöz, illetve kicsit kiszínezi azt. Tuomas elméjébe már 1999-ben beférkőzött ez a gondolat.

A lemez várhatóan 10 dalt fog tartalmazni, időtartama pedig körülbelül 60 perc lesz, illetve sokan közreműködnek majd benne, például párja, Johanna Kurkela, vagy a London Orchestra, illetve a Sonata Arctica énekese, Tony Kakko is. Pip Williams vállalta a zenekari intézkedéseket, ő már egyes Nightwish lemezeknél (Once, Dark Passion Play, Imaginaerum) is segédkezett Tuomasnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek