Starity

Sorozatszerepek, amiket más színészeknek szántak

2013. december 18. 15:03   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az évek során könnyen és hamar a szívünkbe lopóznak kedvenc sorozatbeli karaktereink, és el se tudnánk képzelni, hogy mást lássunk helyettük a képernyőkön. Azonban sok esetben a készítők eredetileg nem is azt a bizonyos színészt, vagy színésznőt szánták a szerepre, aki végül mégis megkapta. Lássunk tehát 25 olyan híres karaktert, akiket eredetileg mások játszottak volna!

hirdetés
Sorozatszerepek, amiket más színészeknek szántak

Elena Gilbert/Katherine Pierce – Vámpírnaplók

L.J. Smith nagysikerű könyvsorozatát 2009-ben vitte képernyőre a The CW és egészen máig a legnézettebb műsorok egyike, hiszen már ötödik évadát éli és hamarosan a 100. epizódhoz is elérkeznek kedvenc természetfeletti lényeink.

A könyvben Elenát köztudottan szőke hajkoronával és kék szemekkel áldotta meg az anyatermészet, ezért is volt meglepő a kezdetek kezdetén, hogy a karakter szöges ellentétét, Nina Dobrevet választották Julie Pleckék. A döntésre a mai napig nincs ésszerű magyarázat, ráadásul kiderült, hogy eredetileg Ashlee Simpsonnak szánták a szerepet – aki külsőleg tökéletes lett volna -, ám a végül mégis a bolgár színésznő került ki győztesen.

Ted Mosby – Így jártam anyátokkal

2005-ben indult hódító útjára mindenki Theodore Evelyn Mosbyja, Josh Radnornak köszönhetően, aki már nyolcadik éve ülteti a nézőket a tévé elé, hogy elmesélje, hogyan is találkozott gyermekei édesanyjával.

Ennyi idő elteltével pedig biztos furcsa belegondolni, hogy eredetileg Scott Foley volt a befutó, ám úgy tűnik, Joshnak valamivel mégis jobban sikerült meggyőznie a CBS vígjátéksorozatának készítőit, hiszen övé lett a főszerep.

Buffy Summers – Buffy, a vámpírok réme

1996-ban döntött úgy Sarah Michelle Gellar, hogy megpróbálja magát Joss Whedon vadonatúj sorozatának szereplőválogatásán, ahova azzal a céllal érkezett, hogy Cordelia Chase szerepét szerezze meg magának, ám végül őt találták megfelelőnek a főhősnő megformálására.

A hét évadot megélt misztikus széria főszerepére azonban a kezdetekben teljesen más karakterű hölgyeményt szántak a készítők, ugyanis eredetileg Katie Holmesnak akarták adni a csinos vámpírvadász szerepét, ő azonban visszautasította azt.

The Governor – The Walking Dead

Egyre inkább hódít az AMC zombis sorozata, melynek így is szép számmal akadnak rajongói, hiszen jelenleg már az ötödik évadát éli.

Azt azonban lehet, nem tudják sokan, hogy a The Governor, vagyis a kormányzó szerepére első sorban John Hawkes volt a kiszemelt, aki azonban nem vállalta el, mivel nem találta magát elég jónak a karakter eljátszására, így valaki jobbnak adta át, aki végül David Morrissey lett.

Cora Crawley – Downton Abbey

2010-ben indult el az Egyesült Királyságban a Downton Abbey címre keresztelt sorozat, ami jelenleg az ötödik évadánál jár, nem mellesleg pedig népes rajongótáborral is rendelkezik és idén télen kicsiny hazánkban is elkezdték vetíteni.

Azonban Lady Cora szerepére eredetileg nem Elizabeth McGovernt szánták, hanem, bármilyen nehéz is elképzelni, az X-akták sztárjának, Gillian Andersonnek ajánlották fel, aki viszont nem vállalta el.

Pam Beesly – A hivatal

Nyolc éven és kilenc évadon keresztül követhettük végig a The Office című szériát, amit hazánkban A hivatal néven tűzött műsorra a Comedy Central még 2008-ban.

Azt azonban kevesen tudják, hogy Pam bőrébe az elsődleges tervek szerint Mary Lynn Rajskubnak kellett volna bújnia, akit azonban a meghallgatásokon lekörözött Jenna Fisher.

Tony Soprano - Maffiózók

1999 és 2007 között futott az HBO-n az eredetileg The Sopranos címre keresztelt bűnügyi drámasorozat, mely a New Jersey-i maffiafőnök, Tony Soprano magánéletét és üzleti ügyeit mutatta be.

A címszereplőt az idén nyáron elhunyt legendás James Gandolfini játszotta, aki helyett nehéz lenne bárkit is elképzelni Tonyként, azt azonban érdemes tudni, hogy eredetileg Ray Liottát szánták a szerepre, aki azonban elutasította azt, mondván, hogy a filmes karrierjére szeretne fókuszálni.

Sondra Huxtable Tibideaux – The Cosby Show

Bill Cosby nagysikerű vígjáték és családi műsora is nyolc évet élt meg, mely egy afroamerikai család mindennapjait mutatta be Cosby, Phylicia Rashad, Keshia Knight Pulliam és Malcolm-Jamal Warner főszereplésével.

Sondra Huxtable Tibideaux is gyakran látott karakter volt a show-ban, akit Sabrina Le Beauf játszott, azt viszont kevesen tudják, hogy a készítők magát Whitney Houstont szerették volna megkaparintani erre a szerepre, ő azonban nem vállalta el, hiszen akkoriban számára a zene volt az első.

Carrie Bradshaw – Szex és New York

Ha valaki kiejti a száján azt, hogy Szex és New York, mindenkinek Sarah Jessica Parker jut az eszébe, akinek neve mára teljesen összeforrt Carrie Bradshaw-éval, akinek egy rövidfilmet, egy hat évig futó sorozatot és két filmet is köszönhet.

Ezek után pedig lehetetlen elképzelni mást ebben a szerepben – leszámítva természetesen AnnaSophia Robbot, aki a The CW tavaly indított sorozatában kapta meg a fiatal Carrie szerepét -, pedig eredetileg Dana Delanynek szánták a karaktert, aki viszont visszalépett, mivel nem szeretett volna elvállalni még egy olyan projektet, aminek köze van a szexhez és az ekörül forgó témákhoz.

Vic Mackey – Kemény zsaruk

2002-től kezdve, hat éven és 90 epizódon keresztül volt látható a detektívként tevékenykedő Vic Mackey szerepében Michael Chiklis az FX-en indult bűnügyi drámasorozatban, melyet 2004 októberében kezdtek vetíteni hazánkban.

Tavaly azonban kiderült a széria teremtőatyjának, Shawn Ryannek hála, hogy a csatorna elsőként Eric Stoltzot akarta a szerepre, végül azonban mégis Chiklis kapta meg.

Jay Pritchett – Modern család

Már az ötödik szezonját éli az ABC nagysikerű vígjátéksorozat, melyet három éve nálunk is műsorra tűztek, többek között Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet és Ed O'Neill főszereplésével.

A fent említett Ed azonban szerencséjének köszönheti Jay karakterét, ugyanis először úgy volt, hogy Craig T. Nelson fogja játszani, ő azonban túl sok pénzt kért érte, így a csatorna nem szerződött le vele.

George Costanza – Seinfeld

Kilenc évadon keresztül, egészen 1998-ig követhették végig a nézők a kissé neurotikus New York-i komikus, Jerry Seinfeld és barátai életét a képernyőkön.

A főszereplő legjobb barátját, George Costanzát Jason Alexander keltette életre mind a 172 epizód alatt, ám a szerepet még a meghallgatások előtt felajánlották Paul Schaffernek, aki azonban még visszahívni se volt hajlandó a készítőket.

Walter White – Totál szívás

Idén ért véget a hatalmas sikereket bezsebelő Breaking Bad című széria öt évad után, melynek főszereplőjét, Walter White-ot az ismert színész, producer és rendező, Bryan Cranston játszotta, aki eme szerepnek köszönhetően jópár Emmy-díjat is magáénak tudhat.

Viszont mielőtt megkapta volna a díjnyertes karaktert, az AMC felajánlotta még John Cusacknak és Matthew Brodericknek is, ennek ellenére végül mégis Cranston kapta meg.

Miranda Hobbes – Szex és New York

Nem csak Carrie Bradshaw szerepe körül voltak kételyek a Szex és New York kapcsán, hanem a feminista ügyvédnőt, Miranda Hobbest megformáló színésznő kiléte is sokáig kérdéses volt.

A kezdetekben mindenáron Sandra Bernhardot akarták megkaparintani a készítők, ő azonban továbbpasszolta az ajánlatot Cynthia Nixonnak, mondván nem tartotta elég jónak a forgatókönyvet.

Mitch Buchannon – Baywatch

Biztosan mindenidők leghíresebb sorozatai között szerepel a Baywatch, amit rekordmennyiségű 11 szezonon keresztül követhettek figyelemmel a nézők egészen 2001-ig, így lehetetlen elképzelni bárkit is David Hasselhoffon kívül Mitch Buchannon bőrében.

Azonban a szerep elsőként Tom Selleck számára volt felajánlva, aki azért utasította azt vissza, mivel nem akart egyfajta szexszimbólumként szerepelni. Ez pedig már csak azért is vicces, mivel manapság a legtöbben mégis ekként gondolnak rá – csak éppen nem a Baywatchnak köszönhetően.

Don Draper – Mad Men – Reklámőrültek

2007 óta van műsoron a hazánkban Mad Men – Reklámőrültek címen futó drámaszéria, melyben Donald Draper életét követhetik nyomon a nézők, aki a '60-as évek New Yorkjának egyik legnevesebb reklámügynökségénél dolgozik.

Don szerepét eredetileg Thomas Jane-nek szánta az AMC, ő viszont visszautasította, mondván nem szeretett volna sorozatokban szerepelni, ezért került végül Jon Hamm a széria élére.

Xander Harris – Buffy, a vámpírok réme

Igen hölgyek, így van! Nem csak a főszereplőnő helyére szántak kezdetekben más színésznőt a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban, hanem Xander Harris szerepe sem volt annyira egyszerű eset, az első jelölt kiléte pedig sokak kedélyét felborzolja a legtöbb esetben.

Történt ugyanis, hogy a karaktert elsőként Ryan Reynoldsnak ajánlották fel, ő azonban nem vállalta el, mivel 2008-ban elárulta, nem akart egy gimis srácot játszani, így végül Nicholas Brendon került a helyére.

Rachel Green – Jóbarátok

1994-ben kezdték vetíteni minden idők egyik legsikeresebb vígjátéksorozatát a tengerentúlon, ami kereken tíz éven keresztül ültette a televíziók elé az embereket. Sikere tagadhatatlan volt az egész világon, és kicsiny hazánkban is hatalmas rajongótábort szerezett magának a hat jóbarát, ráadásul nemrég ismét műsorra tűzte a népszerű szériát az RTL Klub.

Tíz év alatt természetesen minden nézőnek a szívéhez nőttek a szereplők és az őket alakító színészek is, így elég nehéz lenne elképzelni a Monicát alakító Courteney Coxot Rachel bőrében, pedig eredetileg bizony rá pályázott, végül mégis lecsúszott róla Jennifer Aniston miatt, és a legjobb barátnő maradt neki.

Elaine Benes – Seinfeld

A Seinfeld háza táján sem csak George szerepénél akadtak problémák és adódtak más lehetőségek, hanem Elaine esetében is, aki szintén a főhős egyik legjobb barátja és látható volt minden egyes epizódban.

A meghallgatásokon részt vett Rosie O’Donnell és Megan Mullally, akik mindketten erre a szerepre pályáztak, azonban jött Julia Louis-Dreyfus, aki elhappolta előlük Elaine-t.

Grace Adler – Will és Grace

A nyíltan meleg ügyvéd, Will és a hetero belsőépítész, Grace 1998 és 2006 között ültette a nézőket a tévéképernyők elé, összesen 188 epizódon keresztül az NBC vígjátéksorozatában.

A népszerű páros női tagja, Debra Messing viszont majdnem lecsúszott Grace-ről, ugyanis Nicollette Sheridan is jelentkezett a szerepre, ám végül mégis sikerült elhalásznia előle. Vigaszul azonban a Született feleségek sztárja epizódszerepet kapott az ötödik szezon 24. részében, Dr. Danielle Mortyként.

Dr. Derek Shepherd – A Grace klinika

Nem csak a Jóbarátok stábja között történtek cserék a casting során, hanem az egyik legsikeresebb kórházsorozatnál, A Grace klinikánál sem a nézők által ismert felállás volt az eredeti elképzelés.

A sármos Patrick Dempsey helyett ugyanis majdnem Isaiah Washington kapta meg Derek szerepét, azonban Ellen Pompeo elárulta, hogy az ő szíve inkább Dempsey felé húzott, így valószínűleg ez is szerepet játszott abban, hogy Isaiah csak Dr. Preston Burke-ként tűnt fel a szériában.

Sarah Braverman – Vásott szülők

2010-ben indult hódító útjára az NBC vadonatúj drámája Vásott szülők címmel, ami jelenleg is fut a csatorna kínálatában, az ötödik szezonjával.

A főszerepben Lauren Graham látható, aki Sarah Bravermant játssza, azonban a kezdetek kezdetén a Vészhelyzetből ismert Maura Tierney kapta a szerepet, azonban vissza kellett lépnie, mivel mellrákot diagnosztizáltak nála.

Jack Shephard – Lost – Eltűntek

Szinte nincs olyan ember, aki ne látott volna legalább egy epizódot a Lostból, vagy ne hallott volna róla valamilyen formában. Azt viszont kevesen tudják, hogy a 2004-ben indult fantasztikus kalanddráma főszereplőjét, Jacket az elsődleges tervek szerint már a pilotban ki akarták iktatni az egész szériából.

Továbbá az sem teljesen köztudott, hogy Matthew Fox helyett eredetileg Michael Keaton lett volna a főszereplő, azonban Jack sorsának gyors változása és egyéb elfoglaltságai miatt kénytelen volt átpasszolni a projektet.

Jim Halpert – A hivatal

A hivataltól sem Pam Beesly az egyetlen karakter, akinek sorsa sok kérdést hagyott maga után, hiszen a vígjátéksorozat másik főbb szereplője, Jim Halpert sem volt egyszerű eset.

A szerepre ugyanis Adam Scott és John Krasinski is jelentkezett és mindketten ugyanannyi eséllyel indultak, ám végül Krasinski győzedelmeskedett.

Chandler Bing – Jóbarátok

Listánkat egy újabb jóbaráttal zárjuk, hiszen nem csak a lányok ügyében voltak megvitatandó dolgok, hanem Chandler Bing szerepére is akadtak jelentkezők bőven.

El tudnátok képzelni például a Két pasi – meg egy kicsi Alanjét, Jon Cryert Chandler szerepében, Matthew Perry helyett? Semmi pánik, mivel mi sem, hiszen mindketten a saját sorozatukban bizonyították, hogy a nekik való karaktert sikerült megszerezniük. Azonban anno Cryer is jelentkezett a Jóbarátok válogatására, de szerencséjére, vagy szerencsétlenségére az egyik felvétele nem érkezett meg a csatornához.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek