Starity

Wolf Kati még nem szerette meg új otthonát

2013. november 29. 21:09   |   Szerző: xMilesss

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeptemberben jelentette be Wolf Kati, hogy Kínába költözik – blogolni kezdett, és ott írja le érzéseit. Arról is beszámolt, hogy még nem szokta meg Hongkongot és nagyon honvágya van.

hirdetés
Wolf Kati még nem szerette meg új otthonát

Wolf Kati és családja a férje munkája miatt költözött Kínába. Kati blogolni kezdett, hogy kiadja a fáradt gőzt és leírja érzéseit az új hellyel kapcsolatban. Először elmesélte, hogy milyen a környezete és hogy viseli el a 26. emeletet tériszonyosként.

A lakásunk szép, egy lakóparkban van (bár az én elképzeléseimben a lakópark sok barátságos kis házból, társasházból áll, ez itt inkább egy ufó-leszállópályára hajaz, a nyolc db 45 emeletes felhőkarcolójával), a 26. emelet, ahol lakunk – minden tériszonyos rémálma, én rettegtem tőle – viszont egészen kibírható, ebben a környezetben nem is érzi az ember olyan nagyon durvának. – kezdte a környék bemutatásával, majd folytatta a tengerre néző kilátással: „Viszont az egyik oldalunk tengerre néz (nagyon király), és félelmetes nagyságú és mennyiségű hajó jön-megy előttünk el, este fantasztikus látvány! Az első héten pl. nem bírtunk még átállni az itteni időzónára, úgyhogy éjjelente a hajókat lestük a gyerekekkel, találgattuk, hova mehet a sok-sok ”made in China„ doboz.

Az énekesnő azt is elárulta, hogy csiszolni szeretne angoltudásán, s ugyan mindenki nagyon kedves vele, de jelenleg nem sokat ért abból, amit mondani akarnak neki.

És természetesen ezek után arra is kitért, hogy mennyire más, mint Európa, s honvágya van, még nem sikerült megbarátkoznia új lakóhelyével.

Toronyházak mellett kis szentélyek, viktoriánus egy-két szintes épületek, a kikötőkből hihetetlen sok, áruval megpakolt giga-hajó, iszonyatos mennyiségű ember, 10 percenként húz el az utcán egy Ferrari, úgyhogy tényleg érezni a pénzszagot a levegőben, a városban egymás hegyén-hátán a luxusboltok, de ott van mellettük a helyi szárított tengeri-kütyüket áruló hongkongi árus. Szóval ez itt nem Európa, teljesen más, nagyon izgalmas és új, de totál ismeretlen. Ha nyaralni jöttünk volna, imádnám, de lakni? Úgyhogy nem lettem még szerelmes Hongkongba, nagyon vágyom haza, nagyon erős honvágyam van, két hétnél többet még sosem töltöttem külföldön, most pedig fogok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek