Starity

A legsikeresebb videoklipek: Amy Winehouse

2013. december 02. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amy Winehouse hatszoros Grammy-díjas, angol soul énekesnő és dalszövegíró volt. Lássuk, mit ért el rövid, ámde korántsem zökkenőmentes élete során.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Amy Winehouse
Fotó: Fred Perry

Rehab – 2006

A Rehab című sláger Amy második nagylemezének, a Back To Blacknek első kislemeze. A botrányos díva ezzel a dallal lett igazán ismert és szerezte meg a világhírnevet. 2007-ben bezsebelhetett egy díjat a Brit Awardson, ugyanabban az évben elnyerte második Ivor Novello-díját, később a 2008-as Grammy-díj-átadón lett övé az év daláért járó kitüntetés. A dal minden téren pozitív fogadtatásban részesült, több száz feldolgozás készült belőle, valamint a mai napig ez a dal Amy legismertebb slágere.

A klipben Amy elvonón látható, egyáltalán nem érti, mit keres ott, mert ahogyan a dalban is énekli, ő nem fog 10 hétig tisztulni. A botrányos díva legsikeresebb videoklipjét már lassan 55 milliószor nézték meg. Több mint 188.800 embernek tetszett, míg 5.200 személy tartotta volna bent az elvonón Amyt.

You Know I'm No Good – 2007

A világsikert aratott Back To Black album második kislemezének videoklipje január 7-én látott napvilágot. A klip elején Amyért két pasi is harcol, de a végén Amy mégis a két szék közül a pad alá esik. Ezt a dalát is természetesen ex-férje, Blake Fielder Civil ihlette, akivel 2 év házasság után zátonyra futott a kapcsolatuk 2009-ben.

A klipre több mint 39 milliószor kattintották rá, 133.200 személynek elnyerte a tetszését, míg több mint 2.300 ember úgy gondolta, hogy Amy tényleg nem jó abban, amit csinál.

Back To Black – 2007

Az album címadó dalának klipje 2007. április 30-án jelent meg, nem meglepő módon hatalmas sikert aratott világszerte. A dal Amy és Blake kapcsolatáról szól. Amy úgy érzi, Blake nélkül nem élet az élet, és ha szakítanak, ismét visszamerül a sötétségbe.

A klipben Amy egy temetésre készül, szomorúan, magába roskadva várja, hogy elinduljanak a szertartásra, majd egy temetőben sétál, mögötte pedig a kocsiban szállítják a holttestet. Miután leengedik a földbe, Amy homokot és néhány virágot szór rá. A klipet több mint 44 milliószor nézték meg, 174.290. embernek tetszik, több mint 2.940 ember pedig túl morbidnak találta.

Tears Dry On Their Own – 2007

A Tears Dry On Their Own a Back To Black negyedik kislemeze. A klip augusztus 13-án jelent meg.

A klipben az egyedi stílussal rendelkező énekesnő éppen London utcáin sétál. Többször is nekimennek, majd mire eljön az éjszaka Amy visszatér a hotelba, ahol bánatában inni kezd. Ezt a klipet több mint 30 milliószor nézték meg, 87.200 embernek nyerte el a tetszését és csak 1.900 személynek nem jött át a dal üzenete.

Love Is A Losing Game – 2007

A Back To Black-korszak ezzel a kislemezzel zárult le 2007 decemberében. A dal hangulata elég szomorkás, Amynek Blake volt az inspirációja.

A klip korábbi felvételekből lett összevágva, 12 millió megtekintést kapott, 43.680 lájkkal és 480 diszlájkkal rendelkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek