Starity

Állva tapsolták Leonardo DiCapriót

2013. december 01. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Amerikai botrány után végre Martin Scorsese legújabb filmjéről is lehullt a lepel. A fogadtatások alapján A Wall Street farkasa is eséllyel indulhat az Oscar-díjért.

hirdetés
Állva tapsolták Leonardo DiCapriót

Szombaton délután végre fellebbent a fátyol Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio legutóbbi közös munkájáról, a A Wall Street farkasáról (The Wolf Of Wall Street) is. A filmet már jóval a bemutatója előtt lehetséges Oscar-esélyesként emlegették szakmai berkeknek, így nem volt könnyű feladat megfelelni a magas elvárásoknak.

A filmet a Screen Actors Guild (Filmszínészek szakszervezete) tagságának vetítették le több alkalommal egy Beverly Hills-i moziban, a fogadtatás pedig – a Deadline szerzője szerint – enyhén szólva is mámoros volt.

A főszereplő, Leonardo DiCaprio álló ovációt kapott, de az egész szereplőgárdát, és persze magát a fimet is megtapsolták. A Paramount a vetítések után még egy partit is összedobott ünneplésképpen, részben, mivel korábban még abban sem voltak biztosak, hogy Martin Scorsese időben elkészül a végső változattal, és nem csúszik át a bemutató 2014-re. A filmnek eredetileg egy novemberi bemutatót szántak, ám végül karácsony lett belőle. A stúdió még a Chris Pine főszereplésével készült Jack Ryan: Shadow Recruit című filmet is átpakolta az „útból” januárra, hogy helyet biztosítson Scorsese mozijának.

A hivatalos kritikák – akárcsak az Amerikai botrány esetében – váratnak magukra, a szerző „Scorsese Satyricon”-ként aposztrofálná a filmet, Fellini műve után szabadon. A filmet mindenesetre igen vastagon Oscar-esélyesnek tartják, bár kérdés, hogy az Akadémia tagsága mennyire lesz kibékülve a szex, drogok, meztelenség és rock and roll állandó megjelenítésével. A film így is csak azután kaphatta meg az R besorolást, hogy a rendező beleegyezett, hogy néhány jelenettel megkurtítja művét.

Bár még mindig korai díjesélyekről beszélni, Leonardo DiCaprio és Jonah Hill mindenképpen két erős alakítást tett le az asztalra. Sokan vélik úgy, hogy az eddig háromszor jelölt, ám mindeddig díjazatlan DiCaprio élete legjobb alakítását nyújtja Jordan Belfort szerepében. Jonah Hill eddig egyetlen jelölését a Moneyball című filmért kapta, de szinte bizonyos, hogy begyűjti a másodikat is.

A film december 25-én kerül az amerikai mozikba, hozzánk pedig egy nappal később, december 26-án érkezik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek