Starity

Janicsák Veca elkápráztatta a közönséget

2013. december 02. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szombat esti duplakoncerten kiderült, hogy Janicsák Veca nemcsak meghitt hangulatú akusztikus triójában képes jól működni, hanem saját nagyzenekara élén is magabiztos frontember tud lenni.

hirdetés
Janicsák Veca elkápráztatta a közönséget
Fotó: veca.hu

Az este minden rajongót kiszolgált, hiszen kaptak kis emlékeztetőt az előző nagylemezről: így többek közt elhangzott a grandiózus hangzást kapó Édes otthon, a fiatal zenésztárs, Wagner Emil szerezte Emlékezz rám, illetve a mai napig nagy slágerként dübörgő Labirintus.

Az új korong szinte összes darabját hallhatta a nagyérdemű, így a Mennyit adsz a lelkemért című új sláger, a címadó dal Édes szavakkal, vagy a Könnyek az esőben is elhangzott.

Természetesen Veca ismét megmutatta „keményebb” oldalát a Többet ér az aranynál című dallal, vagy a Lélekharanggal, mely saját szerzeménye. Nagy László csodálatosan megzenésített művét, a Ki viszi át a szerelmet című verset is hallhattuk, amely egészen újszerű és váratlan hangzást hordoz magában. Ez a feldolgozás a zenei csapat munkáját dicséri, hiszen az ember elsőre egy népies hangszerelésű dallamvilágot képzelne el a műhez, ám korántsem azt kapjuk, amit vártunk, hanem egy kellemesen bódító dalt, melyet egy bárban, egy pohár whiskey mellett is simán el tudnánk hallgatni.

A hangszerelés mellett ugyanis olyan dallamvezetéseket produkált szám közben Veronika, ami miatt elmondhatjuk, igenis megfér egymás mellett egy nagy kulturális értékkel bíró vers és egy kicsit modernebb, bátrabb hangzás.

Természetesen azok is „megkapták a magukét”, akik nem felejtik az énekesnő tehetségkutatós szereplését. Felcsendült hát a Ha volna két életem, záró számként a Most múlik pontosan, illetve Alicia Keys Empire state of mind c. gigaslágere, amellyel több, mint három évvel ezelőtt az X-faktor castingján Veca ajtóstul rontott be minden rajongója szívébe.

Az utolsó blokkban hallhattuk a művésznő saját szerzeményét, egyben óriási büszkeségét is, a Prayert. Dallamát és szövegét is Ő írta, valamint a csodálatos vokálszólamok is saját alkotások, sőt tudni kell, hogy az óriási kórusokat egyedül Veca énekelte fel millió szólamban, pedig a lemezen úgy hangzik, mintha egy több száz fős kórus állna a háta mögött.

Janicsák Veronika, ahogy öregszik – bár nem tisztességes ilyet mondani egy 24 éves hölgy esetében – egyre inkább hordozza magában a brit rockzene stílusjegyeit. A Prayerben rendkívül kifinomult queenes vokálok tömkelegét hallhatjuk, a címadó Édes szavakkal pedig azon nyomban a Muse-t juttatja eszünkbe.

Kétségtelen hogy a brit rockzenét habzsoló énekesnő igen jó irányba tart karrierjét illetően, hiszen annak ellenére, hogy csak három éve tapossa a hazai zeneipar kacskaringós útját, már több platinalemezzel, szakmai és közönségdíjakkal rendelkezik, és csodálatos példáját mutatja annak, hogy egy Igazi Hang egy este alatt két nagykoncertet is leénekel hangi baki nélkül.

A Szűcs Norbert közreműködésével készült dalokban az énekesnő hibátlanul énekelt, a hangokat mintha rajzszöggel tűzte volna a helyükre. A koncertek alatt végig kettős érzete volt az embernek, hiszen annak ellenére, hogy olykor elementáris erővel és energiával énekelt, helyenként egészen érzékeny, lehelet finom hangokkal és előadásmóddal kényeztette a nézősereget.

A közönség meg is hálálta frenetikus előadást. Mindkét koncert végén hosszú percekig zúgott a vastaps és állva tapsoltak Janicsák Veronika iránti tiszteletüket kifejezve. Csak remélni tudjuk, hogy még sok hasonlóan színvonalas lemezzel és koncerttel ajándékoz meg minket hazánk egyik legjobb énekesnője.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek