Starity

Ők a legnépszerűbb brit YouTuberek II.

2013. december 10. 14:02   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Előző számunkban közelebbről is megismherhettétek az Egyesült Királyság négy kiemelkedő YouTuberét: Danisnotonfire-t, AmazingPhilt, JacksGaspet, illetve PointlessBlogot. Azonban itt még nincs megállás, ezúttal további négy internetes személyiség fog terítékre kerülni. Lássuk, kik is ők!

hirdetés
Ők a legnépszerűbb brit YouTuberek II.

Zoe Sugg (Zoella)

Tündöklő mosolya és lélegzetelállító ruhái mindig lenyűgözik a nézőközönséget. Igen, ő Zoella, akit joggal nevezhetünk az Egyesült Királyság legnépszerűbb női YouTuberének, hiszen ma már több, mint három millió ember kíváncsi rá nap, mint nap.

Zoella már 2007-ben nagy érdeklődést mutatott a sminkes dolgok iránt. 2008-ban állandó nézője volt a lollipop26 és az ACurrentCustom csatornáknak. Rengeteg hasonló témájú blogot is olvasgatott szabadidejében, azonban tekintettel arra, hogy ő eléggé félénk természetű nőnek vallja magát, csak egy év múlva érezte magát készen arra, hogy megmutassa a nagyvilágnak ki is az a Zoe Sugg.

Zoe egy szépségápolással, illetve divattal foglalkozó YouTube-csatorna tulajdonosa 2009 februárja óta. Legelső videóját az egyik barátnőjével készítette és bár a híresség elég szégyenlős volt, mégis nagyon sok megtekintő pozitívan értékelte a kisfilmet.

Munkásságát több díjjal is jutalmazták, rengeteg divatmagazinban is feltűnt és 2013-ban a szavazók neki ítélték a Legjobb női YouTuber díját. Saját weboldalán a kalandjait, illetve a divattippjeit osztja meg. Jelenleg boldog párkapcsolatban él előző számunkban megemlített Alfie Deyesszel.

Chris Kendall (Crabstickz)

Chris Kendall – vagy másképpen Crabstickz – nemcsak önálló videókat, hanem még saját műsorokat is készít és mindemellett színészként is megmutatta magát! Nem véletlen, hogy annyira imádják, hiszen lenyűgöző humora és fantasztikus kisugárzása mindenkit levesz a lábáról.

A 26 éves brit férfi 2006-ban regisztrált a videómegosztó oldalra, azonban csak két év elteltével töltötte fel legelső kisfilmjét One Man, One Tube címen, ami meghozta számára az abszolút sikert. Azóta több humoros témájú, legtöbbször saját életével foglalkozó videót töltött fel. Kitartó munkájának meg is lett az eredménye: ma már majdnem 600 ezer ember iratkozott fel rá és ez a szám napról-napra csak nő és nő.

2012-ben feltűnt Andy Samberg mellett a Cuckoo című híres, BBC által sugárzott vígjátéksorozatban. Ugyanebben az évben nemcsak színészként és YouTuberként bizonyíthatott, hanem előadóművészként is, nem egyszer humoristaként tűnt fel egy-egy műsorban.

Chris az egyik oszlopos tagja a Fantastic Foursome nevű csapatnak, amelyben olyan arcokkal dolgozik együtt, mint – a már előző cikkben említett – Dan Howell, Phil Lester és PJ Liguori.

Crabstickz karrierjének fénypontját a saját vetélkedő show-ja, az I can't even jelentette, amelyből eddig csak kettő epizód készült. A műsorba több ismertebb YouTubert is láthatunk, akik vicces kérdésekre adnak választ és a győztes pedig ötletes ajándékban részesül.

2013-ban a rajongók kétségbeesetten fogadták azt a – mint később kiderült kacsa – hírt, miszerint Chris nem kíván több videót készíteni és ki akar lépni a YouTuberek csapatából. Miután a sztori eljutott a híresség fülébe is, egy kisfilmen keresztül jelentette be, hogy nem akarja abbahagyni az egészet, csupán arról van szó, hogy több időt kíván szánni egy-egy darab elkészítésére. Többek közt ez az oka annak, hogy egy kicsivel többet kell várni a legújabb műveire.

Marcus Butler (MarcusButlerTV)

Legismertebb videósorozata az Every Monday and Friday, majdnem két millió feliratkozóval büszkélkedhet, jellegzetessége a felzselézett haj és fekete keretes szemüveg és olyan ismert YouTuberek barátja, mint Zoella, PointlessBlog, Tyler Oakley vagy esetleg Sam Pepper. Ki másról lehetne szó, mint Marcus Butlerről?

Marcus 2010-ben vált tagjává a YouTube-nak és ekkoriban tette közzé legelső kisfilmjét, Random Introduction Video címen. Nem sokkal később egyre több ember volt rá kíváncsi és nem véletlen, hogy manapság már ő az egyik leghíresebb angol vlogger. Kisfilmjeiben általában a saját életével kapcsolatos tapasztalatokat osztja meg.

Marcust láthattuk a Fine Bros által készített YouTubers React To című videósorozatban is.

Sam Pepper (Sam)

Listánk utolsó tagjának eleinte meg se fordult a fejében, hogy valaha is a YouTube-on tevékenykedjen. Sam inkább a művészet felé kacsintgatott fiatalabb korában, nagy érdeklődést mutatott a modern festészet, illetve a fotózás iránt. Már tudta, hogy a film- és fotókészítést neki találták ki, többek közt ezért is tanult művészeti iskolában.

Az ő élete volt talán a legkalandosabb az imént említett internetes személységek közül, ugyanis nemcsak az Egyesült Királyságban tevékenykedett, hanem bejárta már Malajziát és Olaszországot is. E két helyen huzamosabb ideig dolgozott.

2010-ben ismerhette meg igazán a közönség Sam Pepper nevét, ugyanis beköltöztették a Big Brother házba az 52. napon. Eleinte mindenki nagyon ellenségesnek és nagyképűnek tartotta, ám ahogy múlt az idő, az ellenszenv szimpátiává alakult és mindenkit megnyert Sam lenyűgöző humora.

Ugyanebben az évben hozta létre legelső csatornáját, ami ma már több mint egymillió feliratkozóval büszkélkedhet. Sam legtöbbször az utcán járkáló emberekkel vagy egyéb hírességekkel készít interjút. Saját műsora is van, amely a The Debassion Show címre hallgat.

Az ifjú híresség nemcsak vloggerként, hanem énekesként is bizonyított már: két saját dala van (Ask Tom Cruise és Salt and Pepper) és emellett kettő ismertebb dalt is kiparodizált: a Swagger Jaggert, illetve a Friday-t.

Az internetes személység egy kampányt is indított annak érdekében, hogy megakadályozzák a zavargásokat az Egyesült Királyságban – emlékezzünk csak vissza, nem egyszer fordult elő zavargás a szigetországban. Maga a mozgalom nagyon sikeres, több, mint egymillió tagja van és a befolyó pénzösszegből Sam az olyan városokon kíván segíteni, akik az áldozatává váltak a „pusztításnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek