Starity

Íme 2013 legjobb karácsonyi reklámjai!

2013. december 17. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ünnepek közeledtével egyre sűrűsödnek az ünnepi kedvcsináló reklámok mind hazánkban, mind a nagyvilágban. Néhány különösen jól sikerült reklám már be is járta a nagyvilágot, így összegyűjtöttük az általunk öt legjobbnak ítélt munkát, hogy mi is elhozhassuk az ünnep hangulatát.

hirdetés
Íme 2013 legjobb karácsonyi reklámjai!

Már évek óta bevett szokás, miszerint az üzletek mindig előttünk járnak és már hetekkel – ha nem hónapokkal – előre gondolnak és gondosan előkészítik a karácsonyfa alá illő pipereszetteket, ékszerkomplexumokat és természetesen a téli ruhatárat. Körülnéztünk kicsit a nagyvilágban és kiválasztottuk az idei öt legnépszerűbb és legnagyszerűbb karácsonyi reklámot, hogyha kicsit korán is, de elhozzuk az ünnepeket.

Marks & Spencer

A népszerű márka kreatív felelősei mindig is jó ízlésükről tesznek tanúbizonyságot, amikor is reklámfotózásra vagy kisfilm forgatására kerül sor és ez idén sem volt másképp. Érdekesség, hogy az idei a márka első karácsonyi reklámja és a sikeresség érdekében mindent be is dobtak a szerkesztők, ugyanis a videóhoz olyan hírességeket sikerült magukhoz édesgetni, mint  Rosie Huntington-Whiteley, Helena Bonham Carter és David Gandy.

A reklám – a Marks & Spencer mottójához híven – bővelkedik varázslatban és szikrákban, így ha néhány másodpercre is, de újraélhetjük Dorothy viszontagságos útját az Óz, a csodák csodájából; együtt kalandozhatunk Alice-szel Csodaországban és tanúi lehetünk Aladdin és Jázmin szőnyegen való repülésének is.

John Lewis

A neves áruházlánc minden évben felejthetetlen kisfilmekkel ejti ámulatba a nézőket és ez idén sem volt másképp. 2013 egyik legjobban sikerült karácsonyi videója mindenképpen a John Lewisé, hiszen az egész világot bejárta már a nyuszi és a medve története, akiket annyira megszerettek kicsik és nagyok, hogy több változat is készült a reklámhoz.

A kisfilm története szerint a nyuszit elszomorítja az, hogy barátja, a medve idén is az igazak álmát alussza majd a télen, így elhatározza, hogy meglepi őt és megmutatja neki, milyen az igazi karácsony. Ehhez híven nagyon találó a videó zárómondata, miszerint „Ajándékozz valakinek olyan karácsonyt, melyet sohasem felejt majd el!

Coca-Cola

Feltehetően senkit nem lep meg, hogy összeállításunkból nem hiányzik az idei Coca-Cola-reklám sem, hiszen az üdítőitalgyár minden évben hasonló sémára épülő, ám igényes módon készíti kisfilmjeit, így az idei alkotás is hamar a kedvencünkké vált.

Az alapfelállás ugyanaz, mint az előző évben, vagyis az ünnepek közeledtével az emberek már nagyon várják a jó öreg Mikulást, aki a Coca-Cola kamionjával érkezik majd a városba. Legyen szó szerelmi bánatról, egy sportmérkőzésen való kiugrási lehetőségről vagy egy egyszerű hétköznapról: a karácsony – és persze a Coca-Cola – bearanyozza a szürke hétköznapokat is! Egészségetekre!

Lidl

A Lidl áruházlánc idén igencsak kitett magáért, amikor karácsonyi népszerűsítő videójáról volt szó. A kisfilm során annak lehetünk szemtanúi, hogy a gyerekek milyen örömmel és odaadással várják a piros ruhás érkezését: süteményt és tejet készítenek a Télapónak, valamint sárgarépát kedvenc rénszarvasunknak, Rudolfnak.

Mindennek ellenére a várakozás fárasztó, ám még így is varázslatosnak hat a pillanat, amikor a történetben szereplő kislány megpillantja a Mikulást és mire egyet pislog, már sorakoznak is az ajándékok a fa alatt. A záró mondat e reklám esetén is nagyon találó és kedves, miszerint Élvezd a varázslatot!

Cartier

A neves ékszerüzlet, a Cartier is igen kedves történettel lepte meg vásárlóit – és potenciális vásárlóit -, ugyanis a 2013-as karácsonyi reklám a John Lewiséhoz hasonlóan mesebeli alapokra és persze animációs technikára épült.

A történet szerint az üzlet egyik munkatársa, mint egy modern Mikulás, csodálatos brilliánsokkal, gyémánttal, smaragddal és megannyi drágakővel díszített gyűrűkölteménnyel örvendezteti meg a hölgyeket; míg a férfiakat elegáns, és olykor hivalkodó karórákkal lepi meg ifjú segítője, egy leopárdkölyök közreműködésével.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek