Starity

Újabb tagokkal bővül a Rock & Roll Hírességek Csarnoka!

2013. december 19. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Minden évben hatalmas érdeklődés és izgalom előzi meg a leendő tagok beiktatását a clevelandi Rock & Roll Hírességek Csarnokába, és ez idén sem volt másként.

hirdetés
Újabb tagokkal bővül a Rock & Roll Hírességek Csarnoka!

Minden valamire való rockzenész álma, miszerint egy szép napon abban a megtiszteltetésben részesülhet, hogy beiktatják a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. Igen ám, de nem adják ezt olyan könnyen, ugyanis szabályzat mondja ki, miszerint kizárólag olyan legendás hírességek követelhetnek helyet maguknak, akiknek legalább 25 évvel ezelőtt került kiadásra a legelső hangfelvételük.

Mindezek alapján az idei évben olyan előadókat és zenekarokat jelöltek, mint a Nirvana, a KISS vagy a Deep Purple. Érdekesség, hogy az utóbbi zenekart, ugyan évek óta újrajelölik, de eddig még nem sikerült elegendő szavazatot kapniuk a bekerüléshez, ugyanis minden évben azon előadók kerülhetnek be a nívós csarnokba, akik a legtöbb szavazatot zsebelik be.

Ennek értelmében a 2014. április 10-én New Yorkban tartandó ceremónia alkalmával kerül sor a Nirvana; a KISS; Peter Gabriel; Linda Ronstadt; Cat Stevens; a Beatles egykori menedzsere, Brian Epstein; a The E Street Band; a Rolling Stones egykori menedzsere, Andrew Loog Oldham és a Daryl Hall & John Oates beiktatására. Érdekesség, hogy a KISS-t már számtalan alkalommal jelölték, de csak most sikerült elegendő szavazatot gyűjteniük; ezzel szemben a 90-es évek nagyágyúja, a Nirvana első ízben lett jelölve és sikerrel vette az akadályokat.

Különlegesség még, hogy Peter Gabriel másodszor kerül be a csarnokba: elsőként a Genesis együttes tagjaként érte a megtiszteltetés, ezúttal pedig szóló munkásságáért járt a viaszbábu.

Mindezek fényében már csak az képezi kérdés tárgyát, miszerint milyen előadással rukkol majd elő a gálán a két legnagyobb befutó, a Nirvana és a KISS, mivel a bekerülés alkalmával minden zenekar különleges műsorral szokott képezni, ám a két zenekar igencsak foghíjassá vált az évek során...

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek