Starity

Anette Olzon kitálalt

2013. december 22. 17:05   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folytatódik a dráma a Nightwish háza tájékán, ugyanis több mint egy év után megszólalt Anette Olzon, az egykori énekesnő. Úgy látszik, mégsem az történt, mint amit az együttes többi tagja írta tavaly októberi közleményében.

hirdetés
Anette Olzon kitálalt

2012. október elsején újabb énekesnőtől köszönt el a finn szimfonikus metál zenekar, a Nightwish. A Tuomas Holopainen, Marco Hietala, Jukka Nevalainen, és Emppu Vuorinen által kiadott közlemény szerint, Anette és a zenekar jövőbeli tervei nem egyeztek, így közös megálapodással az énekesnő elhagyta a zenekart. A történtekkel kapcsolatban a svéd énekesnő nem nyilatkozott semmit, egészen mostanáig.

„Kezd elegem lenni abból, hogy az emberek azt mondogatják, kiléptem a bandából. Nem léptem ki. Kirúgtak, mint ahogy Tarját is, csak csendesebb úton” – meséli Anette Olzon, aki úgy véli, terhessége volt a legfőbb oka annak, hogy nightwishbeli korszaka lezárult. Egyetért azzal, hogy ugyan voltak problémáik 2009-ben, de csodálatos turné volt a hátuk mögött, és semmi más nem jött, egészen 2012-ig.

Szeptember végén az énekesnőnek kórházba kellett mennie, az Imaginaerum amerikai turnéja kellős közepén. Anette szerette volna, ha elhalasztják a koncerteket, de Tuomas Holopainen, a zenekar alapítója és billentyűse hallani sem akart róla. Ezért amilyen hamar csak lehetett, új énekesnőt kerestek. Anette helyét a ReVampból jól ismert Floor Jansen vette át, aki ősztől hivatalosan is a Nightwish énekesnője lett, valamint megjelent első közös élő DVD-jük is, a Showtime, Storytime.

Anette hozzátette azt is, azért nem nyilatkozott semmit az elmúlt évben, mert nem akart negatív dolgokat mondani, és nagyon rosszul érinti ez a szituáció is. De ez alatt az idő alatt sem állt meg az élet az énekesnőnél, amellett, hogy férjhez ment, és megszületett harmadik kisfia, első szólóalbumán is dolgozni kezdett. Jövőre pedig megérkezik a Shine, ami már teljes egészében Anette stílusa lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek