Starity

Hamarosan hozzánk is érkezik a 47 Ronin

2013. december 22. 14:02   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány nap múlva a hazai mozikba is ellátogat 2013 egyik várva várt filmje, amely egy ősi japán történeten alapszik.

hirdetés
Hamarosan hozzánk is érkezik a 47 Ronin

A 47 Ronin című szamurájfilm 2011 februárjában kezdődött forgatásainak történetesen Budapest adott otthont és egészen április végéig tartózkodott nálunk a stáb, de ezen kívül Londonban és Japánban is rengeteg meghatározó jelenetet vettek fel. A film eredeti megjelenését 2012. november 21-ére tervezték, később áttették 2013 februárjára, végül úgy döntöttek, a 3D-s vizuális effektek még nem tökéletesek, így a hivatalos premier dátuma 2013. december 6-ára tolódott át. Ennek ellenére a legtöbb országban december 25-étől, illetve hazánkban 26-ától vetítik csak a mozik.

A történet egy híres japán mondát dolgoz fel, pontosabban a negyvenhét Ronin legendáját. A 18. század elején Japánt elnyomja a káosz, a császár által kinevezett barbár törzsek meghódoltatásával megbízott hadvezérek pedig eltávolodnak a hagyományos szamurájrendektől, így az udvarból száműzik a korábban hűséges harcosokat. Vannak azonban, akik kitartanak korábbi életmódjuk mellett és feltett szándékuk, hogy visszaállítsák a birodalom egykori fényét. A film a legenda egyetlen részére összpontosít; a vezető nélkül hagyott szamurájok Ôishi vezetésével megalkották a Roninok alakulatát. Főhősünk, a számkivetett Kai csatlakozik a társulathoz és közösen akarnak bosszút állni azokon, akik elűzték őket földjükről és megölték előző mesterüket.

A főszereplő bőrébe Keanu Reeves bújhat, aki ismerős lehet a Mátrix-filmekből, emellett pedig a film olyan színészeket vonultat fel, mint Hiroyuki Sanada, Kô Shibasaki, Tadanobu Asano, illetve az egyre inkább feltörekvő Rinko Kikuchi. Érdekesség, hogy a Zombie Boy-ként elhíresült Rick Genest is feltűnik a képernyőn.

A készítők garantálják a rendkívüli szórakozást, miközben a film egy olyan világba kalauzol, amit még soha nem láttál. A 47 Ronin jövő hét csütörtöktől megtekinthető a hazai mozikban is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek