Starity

Mit nézzünk idén karácsonykor?

2013. december 23. 22:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha már megnéztük, hogy milyen muzsika szóljon a hangszórókból a fenyőfa díszítése közben, akkor lássuk a legjobban sikerült karácsonyi-téli témájú filmremekeket is!

hirdetés
Mit nézzünk idén karácsonykor?

Már hetek óta tart a visszaszámolás és alig csupán néhány órácska választ el a karácsony varázsától, amikor is összegyűlik a család, hogy kicsik és nagyok együtt üljék meg a karácsony csodálatos ünnepét.

A nagyok azonban már tudják, hogy a karácsony – amellett, hogy a szeretet ünnepe – azé is, hogy a család végre összejöjjön, hogy együtt díszítse ki a lakást, majszolja az ínycsiklandó bejglit és egy hatalmas bögre forró csokoládét kortyolgatva a kanapén heveredve derüljön a jobbnál jobb karácsonyi meséken és filmeken.

Cikkünkkel egy kis kedvcsinálót szeretnénk ehhez nyújtani és békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánni a legjobbakkal!

Reszkessetek betörők!

Kevin történetével már csak úgy vannak az emberek, hogy vagy imádják minden karácsonykor átélni a MacCallister család elutazását, Kevin téblábolását és a betörőkkel való leszámolását, vagy nem.

Érdekesség, hogy állítólag idén egyetlen csatorna sem tűzte műsorára a több mint 20 évvel ezelőtt készült, alig 103 perces remekművet, mely eset miatt a felháborodott fanatikusok petíciót indítottak – mindhiába.

Igazából szerelem

Richard Curtis filmje az egyik legjobb karácsonyi alkotás a maga nemében, hiszen amellett, hogy csupa A-kategóriás hírességeket vonultat fel – mint Alan Rickman, Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Keira Knightley vagy Billy Bob Thornton –, még rendkívül vicces és eseménydús is.

Curtis remekül keverte a kellemeset a hasznossal, amikor is rengeteg szereplős, több szálon futó történetével kívánta bemutatni: milyen is a karácsony szelleme.

Holiday

Ki ne emlékezne a 2006-ban debütált Holidayre, melyben az Amandát alakító Cameron Diaz és az Iris karakterét megtestesítő Kate Winslet lakást cserél két hétre, hogy kiszakadjanak unalmas hétköznapjaikból, ám nem is sejtik, hogy nem csupán a karácsony lopakodik egyre közelebb hozzájuk, hanem a nagy Ő is.

Télapu

Képzeljetek el egy lehetőséget, melynek következtében édesapátok véletlenül a Télapó helyébe lép, hogy ezentúl ő lepjen meg kicsiket és nagyokat a szeretet ünnepén. Klassz lenne, igaz?

Mindez meg is történik a kisiskolás Charlie-val, aki testközelből élheti át a játékok elkészülését, csomagokba kerülését és a varázslatos utazást a rénszarvasos szánon.

Négy karácsony

Kate és Brad talán az egyetlen pár a világon, aki irtózkodik a karácsonytól és az ezzel járó családlátogatástól, ajándékvásárlástól és mindennemű nosztalgiától, így évről évre a lehető leghajmeresztőbb kifogásokkal állnak elő, hogy éppen miért nem tudják családjaikkal tölteni az ünnepeket. Mindazonáltal a sors ugyebár kiszámíthatatlan, így végül kénytelenek megtenni a náluk szokásosnak nem nevezhető köröket...

101 kiskutya

Roger és Anita kutyusaiknak köszönhetik az egymásra találást, ám boldogságuk akkor teljesedik csak ki igazán, amikor kiskutyákkal gyarapodik a család. Igen ám, de kedvenc gonosztevőnk, a divatos dalmatabundára éhes Szörnyella De Frász épp a csöppségekre feni a fogát, de már megtanultuk rég, hogy aki másnak vermet ás, az maga esik bele...

Grincs

Kifalván az élet már csak a karácsonyról szól: egész évben a készülődés kapja a főszerepet és a szülők is ebben a szellemben nevelik a gyerekeket, miszerint a karácsony a legszebb karácsonyi fények és a legnagyobb ajándékok körül forog. Csupán a zord lelkű, ijesztő külsejű Grincs az, aki nem várja e csodás ünnepet, ám neki is megvannak a maga kis rituáléi és okai...

Jégkorszak

Ugyan Chris Wedge és Carlos Saldanha filmje már több, mint 10 éves, ennek ellenére töretlen népszerűségnek örvend, akácsak folytatásai, hiszen senki nem látott még egy olyan falkát, melyben egy mamut, egy kardfogú tigris és egy lajhár küzd az életben maradásért a jégkorszak kellős közepén, mint ahogyan nincs is Manfrédhez, Diegóhoz és Sidhez fogható csapat, akik saját testi épségükkel mit sem törődve próbálnak biztonságba juttatni egy csecsemőt...

Túlélni a karácsonyt

Drew évek óta magányosan tölti az ünnepeket és úgy dönt, hogy ezúttal nem hódol be a magánynak, így arra az elhatározásra jut, hogy bérel magának egy családot. Ahogy telnek a napok, a Valco család egyre kevésbé tűri a bosszantó vendég jelenlétét, nem is beszélve annak rémes szokásairól és kívánságairól...

Polar expressz

Nem minden gyerek hisz a karácsony szellemében és a Télapóban. Így van ezzel történetünk főhőse is, akinek meglepetésére az éjszaka közepén egy hatalmas, fenséges vonat áll meg a házuk előtt, hogy a kalauz bebizonyíthassa: a Polar expressz segítségével ha a karácsony nem is jön ugyan házhoz, akkor a hitetlent viszi el oda, ahol a csodák valóra válhatnak!

Bónuszmesék:

Shrekből az angyal

A népszerű ogre, Shrek 2001-ben rabolta el először a szívünket és teszi ezt azóta is. A sorozatnak már 4 egész estés része készült, melyet kibővítettek egy karácsonyi kiadással is.

Jégkorszak – Állati nagy karácsony

Sidnek az ember már-már megbocsátja azt, hogy mindig bajba keveredik és magával rántja a többieket is, ám a karácsony nagyságához híven a felfordulás is sokkal nagyobb, mint máskor...

Madagaszkarácsony

December 24-én nemcsak nálunk, de Madagaszkáron is teret hódít a karácsony és lassan már nem is csodálkozunk, hogy a piros ruhás az állatsereglet és felfordulás közepette még az emlékezetét is elveszíti...


Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek