Starity

Összefoglalás 2013: az év szépségkirálynői

2013. december 30. 10:10   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben az évben is megrendezték a legnagyobb nemzetközi szépségversenyeket. Cikkünkben bemutatjuk, 2013-ban kiknek a fejére került korona.

hirdetés
Összefoglalás 2013: az év szépségkirálynői

Idén is számos szépségverseny megrendezsére került. Cikkünkben a Miss Universe, Miss World, Miss Earth, Miss International, Miss Supranational, Miss Intercontinental és a Miss United Continent nemzetközi szépségversenyek győzteseit mutatjuk be.

Miss Supranational (szeptember 9, Fehéroroszország)
A győztes: Fülöp-szigetek

A világ legnagyobb szépségversenyei közül 2013-ban a Miss Supranational került először megrendezésre, szeptember 9-én, Fehéroroszországban, melyen 83 lány vett részt.

Bár az internetes szavazások alapján Miss Myanmar volt a közönség legnagyobb kedvence, a korona a Fülöp-szigetek delegáljának fejére került. Mutya Datul az első Miss Supranational-győztes az ázsiai kontinensről. A magyar induló, Szigethy Anett nem került be a legszebbek közé.

Miss United Continent (szeptember 14, Ecuador)
A győztes: Ecuador

A Miss Continente Americano versenyből átalakult Miss United Continent szeptember 14-én rendezte nyolcadik döntőjét, de elsőt ezen a néven. Idén már nem csak az amerikai kontines legszebb lányai vehettek részt rajta.

A 28 delegált közül Miss Ecuador, a 21 éves Carolina Aguirre nyerte el legjobban a zsűri tetszését, ugyanis az ő fejére került a korona. A lány nagy népszerűségnek örvendett már a 2012-es Miss Universe-választáson is, így a győzelme nem igazán lepte meg a közönséget.

Miss World (szeptember 18, Indonézia)
A győztes: Fülöp-szigetek

Szeptemberben került megrendezésre a 63. Miss World verseny, melyen több mint 120 lány vett részt. A közönség Miss Indiát kedvelte a legjobban, hiszen rá szavaztak a legtöbben, a zsűri viszont a 23 éves Megan Youngnak, a Fülöp-szigetek küldöttjének ítélte a koronát, aki elnyerte a Miss Top Model különdíjat is. Udvarhölgyei a Miss Franciaország és Miss Gabon lettek. A magyar induló, Rákosi Annamária nem ért el helyezést.

Miss Universe (november 9., Oroszroszág)
A győztes: Venezuela

Novemberben került megrendezésre a világ legrangosabb szépségversenye, a Miss Universe, melyen idén 86 lány indult. A versenyen számos különdíj gazdára talát, a legszebb nemzeti kosztüm díjat Miss Nicaragua nyerte, a legfotogénebb versenyző pedig a lengyel lány lett.

A verseny végén Olivia Culpo Miss Venezuelát, a 25 éves María Gabriela Islert koronázta meg, kinek győzelme igazán megosztotta a közönséget. Kárpáti Rebeka, aki hazánkat képviselte, nem jutott a legszebb 16 közé.

Miss Earth (december 7, Fülöp-szigetek)
A győztes: Venezuela

A 13. alkalommal megrendezsére kerülő Miss Earth szépségversenyen 88 lány vett részt. A verseny döntőjét a Fülöp-szigeteken tartották meg december 7-én. A verseny végén Miss Venezuelát, a 22 éves Alyz Henrichet kiáltották ki győztesnek, udvarhölgyei Miss Ausztria, Miss Thaiföld és Miss Korea lettek.

Sokak számára megdöbbentő volt, hogy a közönség nagy kedvence Miss India, annak ellenére, hogy a háziversenyeken szinte mindig az élmezőnyben végzett nem jutott a top 15-be sem.

Miss Intercontinental (december 14., Németország)
A győztes: Oroszország

December 14-én rendezték meg a Miss Intercontinental nemzetközi döntőjét Németországban. A versenyen számos különdíjjal jutalmazták a lányokat: a legszebb nemzeti kosztüm Miss Panamaáé lett, a legfotogénebb versenyzőnek járó a portugál lány vehette át, a legjobb test díjat Miss Fülöp-szigetek kapta.

A finálé végén az Oroszországot képviselő Ekaterina Plekhova fejére került a korona. A hazánkat képviselő Tímár Brigitta pedig bekerült a legszebb 15 lány közé.

Miss International (december 17., Japán)
A győztes: Fülöp-szigetek

Az év utolsó jelentősebb nemzetközi versenye a Miss International volt, mely Japánban került megrendezésre december 17-én. A verseny végén a 23 éves Miss Fülöp-szigetek, Bea Rose Santiago fejére került a korona, udvarhölgyei Miss Hollandia és Miss Új-Zéland lettek.

A hazánkat képviselő Ötvös Brigitta óriási magyar sikert ért el, ugyanis bekerült a legszebb 5 közé.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek