Starity

One Direction: újabb plágium-vádak kereszttüzében

2013. december 26. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem először fordul elő, hogy a brit sikercsapatot, a One Directiont azzal vádolják, hogy mások tollával ékeskednek, hiszen nemrég az a hír röppent fel, hogy a fiúk Best Song Ever című dala túlságosan hasonlít a The Who Baba O'Riley című slágeréhez.

hirdetés
One Direction: újabb plágium-vádak kereszttüzében

A brit pletykalap, a The Mirror értesülései szerint ezúttal a világhírű, harmincéves karriert maga mögött tudható angol rockbanda, a Def Leppard tagjai állítják, hogy a One Direction legújabb dala, a Midnight Memories meglepő hasonlóságot mutat az ő Pour Some Sugar On Me című szerzeményükhöz, ami még a nyolcvanas években jelent meg, és azóta is a banda egyik legnagyobb slágere.

Állítólag a frontember, Joe Elliott máris ügyvédekhez fordult, hogy megtegye a megfelelő jogi lépéseket ebben az ügyben.

Egy, a rockzenekarhoz közeli forrás állítása szerint zenei ügyekben járatos ügyvédek fogják eldönteni, vajon tényleg a Def Leppardról másoltak-e az ifjú brit szívtiprók. Az eljárás rendszerint hosszadalmas és akkor lesz igazán bonyolult, ha pereskedés indul, hiszen a One Direction kislemeze már több millió dolláros hasznot hozott.

Hallgassátok meg a két szerzeményt! Ti is úgy gondoljátok, hogy megejtő a hasonlóság a két dal között?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek