Starity

Bemutatták a világ legdrágább nyakláncát

2013. december 29. 10:10   |   Szerző: annatm

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 11 éve működő szingapúri ékszerkiállításon számos feltörekvő ékszertervező bemutatta kreációit, hiszen az ilyen rendezvényekre leginkább tehetős kínai, malajziai, vietnami, orosz és kambodzsai vásárlók látogatnak el, akik kutatják az újdonságokat.

hirdetés
Bemutatták a világ legdrágább nyakláncát

A legnagyobb szenzációt a svájci Mouawad ékszerház 55 millió dolláros (kb. 12 milliárd forintos) nyaklánca keltette, melyet összesen 637 karátnyi gyémánt ékesít.

Az L'Incomparable névre keresztelt ékszert hivatalosan is úgy tartják nyilván, mint a világ legdrágább nyakláncát, és ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A legfantasztikusabb díszítőeleme egy sárga gyémánt, mely 470 karátos, ám az ékszeren további 90 darab kisebb fehér gyémánt található.

A témában megszólaló ékszerész szerint a nyakláncot minden bizonnyal befektetésként fogják megvásárolni, így nagy valószínűség szerint egy jól őrzött páncélszekrényben végzi.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek