Starity

Ők voltak 2013 nagy visszatérői

2014. január 11. 16:04   |   Szerző: corny4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben összefoglaljuk, kik azok az előadók, akik visszatértek vagy épp debütáltak új albumukkal a tavalyi év során.

hirdetés
Ők voltak 2013 nagy visszatérői

Abban biztosak lehetünk, hogy 2013 nemcsak botrányokban bővelkedett, hanem albumkiadásokban is. Rengeteg ismert vagy kevésbé ismert előadó jelentette meg korongját, voltak rekorddöntések és bukások is, ezenkívül sok új énekes is debütált. De az is meglepő, hogy mennyi előadó adott ki self-titled, azaz a saját nevéről elnevezetett albumot.

Január:

2013 januárjában a Blue angol zenekar negyedik stúdióalbumával tért vissza több év után, ami a Roulette nevet kapta, és nem kevesebb mint 12 szám megtalálható rajta, köztük az I Can is, ami már 2011-ben megjelent, és amivel az Eurovíziós Dalversenyen léptek fel. Még ebben a hónapban a nemrég visszavonulását bejelentő Justin Bieber megjelentette a harmadik lemezének remixalbumát, a Believe Acousticot, amin 11 dal megtalálható akusztikus verzióban.

Rajtuk kívül még olyan előadóknak is jelent meg lemezük, mint például Tegan and Sara, The Saturdays és Sarah Brightman. Utóbbi már a 11. nagylemezével tért vissza. Az angol énekesnő legújabb albumán olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Sia vagy Paul McCartney.

Február:

Az idei év februárjában leginkább alternatív bandák tértek vissza. A My Bloody Valentine másodikán jelentette meg az MBV-re keresztelt, harmadik albumukat. A Bullet for My Valentine pedig a negyediket, ami a Temper Temper nevet kapta. A punk-rock típusú The Bronx nevezetű együttes, viszont már a hatodik korongjukat készítették el, amit a zenekar nevéről is neveztek el.

Március:

A tavasz első napján Inna, a román származású énekesnő adta ki Party Never Ends elektronikus albumát, ami 16 dalt foglal magában. Nem sokkal később Didónak jelent meg a negyedik stúdiólemeze, ami a UK Albums listáján egészen az ötödik helyig csúszott fel.

A rock istennője, Bonnie Tyler is a márciust választotta a Rocks and Honey, 16. albumának megjelentetésére. A korongon 13 dal, plusz egy bónusz is megtalálható. Március 11-én két rockbandának is megjelent visszatérő korongja. Az egyik együttes a Hurts, akinek tagjai az Exile nevet adták újdonsült lemezüknek. Az első kislemez a Miracle volt, ezt követte a Blind, majd a Somebody to Die For. Az Exile egészen a kilencedik helyig jutott a UK Albums listáján. A másik banda a harminc éve népszerű együttes, a Bon Jovi. A 12. lemezük a What About Now nevet kapta, és akkora sikere lett, hogy több országban is listavezető volt.

Justin Timberlake a The 20/20 Experience nevezetű albumával nagy visszatérőnek számít, a 10 számot tartalmazó korong több országnak megjárta a listavezető helyét. A OneRepublic a Native című albumukkal, Depeche Mode a 13., a Delta Machine-ra keresztelt korongjukkal tértek vissza. A hiphopsztár, Lil Wayne is megjelentette ebben a hónapban a 10. stúdiólemezét, az I Am Not a Human Being II-t.

Április:

Olyan bandák tértek vissza, mint a Paramore, a Bring Me the Horizon, a Fall Out Boy vagy a HIM. A Paramore már három tagra csökkent létszámmal a negyedik stúdióalbumukat készítette el, ami self-titled lett. A 17 dalt tartalmazó korong nagyott robbant, hisz nemcsak a bandatagok szerint a legjobb lemezük, hanem a rajongók és a hallgatóság szerint is, hisz több országban listavezető album lett, sőt Ausztráliában és Nagy-Britanniában aranyminősítést kapott. Ezenkívül a turnézásba is belekezdtek, sőt kishazánkba is ellátogattak a nyáron.

A FOB szintén eljöttek hozzánk idén, miután megjelentették a Save Rock and Roll albumukat, ami már az ötödik. A HIM-nek a nyolcadik lemezük jelent meg idén, ami a Tears on Tape nevet kapta. A 13 dalt rejtő lemez a U.S. Hard Rock listáján elérte az első helyet is. Ezeken a bandákon kívül, olyan előadók is visszatértek, mint Michael Bublé a To Be Loveddal, Will.I.Am a #willpowerrel, vagy Snoop Dogg – Snoop Lion – a Reincarnateddel. Utóbbinak új albumán egy, Miley Cyrusszal készített közös duett is hallható. Buble pedig Európa-szerte sok országban is az élre tört nyolcadik albumával.

Május:

Idén májusban a sokakan várt Demi Lovato tért vissza a Demi lemezével, a Heart Attack jelent meg először, egyik legsikeresebb dala lett. Az album nemcsak a US Billboard 200-as listáján érte el a harmadik helyezést, de kislemezével megnyerte a Teen Choice Awards legjobb női előadó díját. Rajta kívül a holland lemezlovas Armin Van Buuren tért vissza Intense című korongjával, és a 68 éves rocksztár, Rod Stewart is.

A Daft Punk nevezetű duó a negyedik albumukat jelentették meg idén, a Goo Goo Dolls a tizediket, a Vampire Weekend pedig a harmadikat. Szintén a negyedik lemezüket adta ki idén a 30 Seconds to Mars. A Love, Lust, Faith and Dreams 12 dalt tartalmaz, és a UK Rock Albums listáján az első helyig jutott, amíg a US Billboard 200 Charton a hatodikig, több országban pedig aranylemez lett.

Június:

Matthew Morrison a második stúdió-, a 12 dalt tartalmazó Where It All Began lemeze jelent meg. Kelly Rowland június 14-én dobta piacra a Talk a Good Game című lemezét, ami több listán a negyedik helyen végzett. Kanye West sikeres évet tudhat magáénak, hisz nemcsak eljegyezte kedvesét, Kim Kardashiant, közös gyerekük is megszületett, de a zenei pályán is elért nagyobb sikereket: a 10 dalt magába foglaló korong többször is listavezető lett, Amerikában aranyminősítést kapott, egyszóval Kanye büszke lehet Yeezus nevű lemezére.

A The Lonely Island nevezetű hiphopbanda is megjelentette harmadik albumát, a The Wack Albumot, rajtuk kívül a lányoknál igen nagy népszerűségnek örvendő Big Time Rushnak jelent meg harmadik lemezük, a 24/Seven, ami a US Billboard 200 listáján a negyedik lett. Ezenkívül a Skilletnek és a 3OH!3-nak is jelent meg lemeze.

Július:

Negyedikén a hiphopsztár, Jay-Z jelentette meg Magna Carta Holy Grailra nevezett lemezét, ami az élre tört több listán is. Az MCHG már a 12. korongja, amin olyan számok szerepelnek, mint például a Holy Grail vagy a Part II (On the Run). Utóbbin feleségével, Beyoncéval zenél együtt.

Ciara is ebben a hónapban adta ki saját nevéről elkeresztelt albumát, amelyen 11 dal hallgatható meg. A mindössze 16 éves énekesnek, Cody Simpsonnak is ekkortájt jelent meg a második stúdiólemeze. Ugyan csak 8 számot tartalmaz a korong, ettől függetlenül több országban is listavezető volt a Surfers Paradise.

Robin Thicke a Blurred Linesszal lepte meg rajongóit. Jennifer Lopez exférjének, Marc Anthonynak ebben a hónapban publikálták a 11. lemezét. A 3.0 tíz dalt foglal magába, és több listán is az első helyen végzett, többek között a Billboard US Top Latin Albums Charton is. Selena Gomez is hosszú idő után tért vissza a Stars Dance című albumával a zenei iparba. Ugyan az album több olyan számot tartalmaz, amit eredetileg nem Gomeznek szántak, mégis megnyert a lemezei dalával több díjat is, köztük a Teen Choice Awardsnak két díját. Sőt Kanadában is Argentínában aranyminősítésben részesült. A hónap utolsó napját választotta a Backstreet Boys a visszatérésre, amit az In a World Like This című albumuk kísért.

Augusztus:

Katy Perry pasija, John Mayer jelentette meg hatodik lemezét, ami a Paradise Valley nevet kapta. Ezzel szemben Ellie Goulding Halcyon című második lemezének a bővítet kiadását hozta nyilvánosságra, ami a Halcyon Days nevet kapta. Big Seannak a 15 dalt tartalmazó Hall of Fame című korongját bocsátották ki 2013 nyolcadik havában.

Az utolsó nyári napon pedig két elismert előadó is publikálta új lemezét. Az egyik Tarja Turunen, a Nightwish egykori énekesnője, aki már a negyedik önálló korongját jelentette meg, ami a Colours in the Dark nevet kapta. A másik énekes nem más, mint John Legend a Love in the Future lemezével, ami neki is a negyedik stúdióalbuma.

Szeptember:

Ariana Grande jelentkezett a Yours Trulyval, Sean Kingston a Back 2 Life-fal, Ariana az éves US Billboard 200-on a 106. helyen végzett. A 17 éves angol énekesnő, Birdy is megjelentette második lemezét, amit Fire Withinre keresztelt, és már két kislemez meg is jelent róla: a Wings és a Light Me Up. Új cédét dobott piacra az Arctic Monkeys, akik már az ötödik lemezükkel tértek vissza, és a Placebo, akik már a hetediket adták ki, a Loud Like Love nevet viseli.

Rajtuk kívül, még olyan hírességek is újra visszatértek, mint Sheryl Crow a Feels Like Home-mal, Avicii a True-val, Elton John a The Diving Boarddal, vagy Nelly az M.O.-ra elnevezett lemezével. Szeptember 20-án öt nagy sztár publikálta az albumukat: Kings of Leon a Mechanical Bullt, Cher a Closer to the Truthot, Jason Derulo a Tattoost, Drake a Nothing Was the Same-et, és végül Jessie J az Alive-ot. Végül Justin Timberlake publikálta a márciusban kiadott lemezének a folytatását, a The 20/20 Experience – 2 of 2-t. A lemez Amerikában több mint egymillió példányban kelt el.

Október:

Miley Cyrus Bangerz című albumát a világ legjobb albumának kiálltotta ki, olyan dalok előzték meg a lemezt, mint a We Can't Stop vagy a Wrecking Ball. Visszatért Paul McCartney, James Blunt, Gabriella Cilmi és Kelly Clarkson, aki egy karácsonyi lemezzel jelentkezett, ami a Wrapped in Red nevet kapta. Akit még idén nagyon vártak a rajongók a visszatéréssel, az Katy Perry, aki a Prism nevet adta a 13 dalt tartalmazó lemezének. A Roar című dalával harangozta be negyedik stúdióalbumát, ami Ausztráliában kétszeres platinalemez lett.

November:

Az év utolsó őszi hónapja is hangos volt az A-kategóriás sztároktól. Celine Dion már a 11. albumát publikálta. A Loved Me Back to Life 13 dalt tartalmaz, és több országban is aranyminősítést kapot, Kanadában pedig négyszeres platinalemez lett. Avril Lavigne, akinek mindig más időpontot harangoztak be az album kiadását illetően, saját magáról nevezte el az ötödik korongját, aminek elkészítésében férje, Chad Kroeger is segédkezett. Ugyan nem vezette a album listák élét, de több országban is aranyminősítést kapott a 13 számot tartalmazó lemez.

Olyan bandáknak is a boltok piacaira kerültek a lemezeik, mint a The Wanted, vagy a lányok körében igencsak nagy népszerűségnek örvendő One Direction. A 1D harmadik albuma, a Midnight Memories akkora sikereknek örvendett, hogy a legtöbb országban sikerült az első helyre kerülniük, sőt Chilében, Ausztráliában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban többszörös platinalemezzé minősítették.

Eminem, Lady Gaga és Robbie Williams publikálták új szerzeményeiket. Eminem immár a nyolcadik lemezével büszkélkedhet, ami Kanadában háromszoros platina lett, sőt az évi US Top Rap Albums listáján a negyedik helyig jutott. Gaga Artpop nevezetű albuma több országban is feljutott a csúcsra. Japánban megkapta a platinát, sőt Magyarországon az aranyat is. Robbie Williams az egyik olyan férfi előadó, aki a legnagyobb sikereket érte el idén, hisz Németországban a Swings Both Ways háromszoros aranylemez lett.

December:

Az év utolsó hónapjában a legnagyobb meglepetést Beyoncé okozta, a saját nevéről elkeresztelt albumával. A lemez egyáltalán nem volt beharangozva, így mindenki ledöbbent, amikor az iTuneson megjelent a 14 dalt tartalmazó korong. A lemez nagy siker lett, egy hét alatt több mint egymillióan töltötték le az iTunesról, sőt több országban aranyminősítést kapott.

Britney Spears megjelentette nyolcadik lemezét, a Britney Jeant, de az átütő siker elmaradt, a listák döntögetése sem sikerült, a Work Bitch és a Perfume elenyésző sikernek örvendett.

Az idén sok új előadó is debütált, mint például Emmelie de Forest az Only Teardropsszal, Naughty Boy a Hotel Cabanával, amin a La La La is szerepel, Zendaya a self-titled lemezével, Lorde a Pure Heroine-nal, és végül John Newman is a Tribute-tel, amelyen a legnépszerűbb dal a Love Me Again.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek