Starity

Halle Berry terveiről beszél

2010. augusztus 25. 18:06   |   Szerző: nozso13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már beszélt az anyaságról, az edzéseiről és a jótékonysági munkájáról is, most azonban színészi pályafutásának jövőjéről vall.

hirdetés
Halle Berry terveiről beszél

A film (Frankie and Alice – a szerk.) másik sztárja Stellan Skarsgård, aki a nő pszichiáterét alakítja, ő veszi rá, hogy vegye fel a harcot a személyiségzavarával – a karaktere egy valós személyt, dr. Oscar Janigert takarja. Ő vetette papírra ezt a történetet, nem sokkal 2001-ben bekövetkezett halála előtt. Berry, aki már évek óta azon gondolkozott, hogyan adaptálhatná ezt a művet, látta a BBC-n a Tipping the Velvet ('Bársonynyalóka' – a szerk.) című viktoriánus, leszbikus drámát, melyet Goffrey Sax rendezett, és azonnal leszerződtette. „Szinte azonnal, ahogy elkezdtem vele dolgozni – mondja Sax – azt gondoltam magamban: oka van annak, hogy Oscart nyert. Lehet szó roppant érzelgős, vagy nagyon ijesztő karakterről, ahogy Berry játszik, az maga a valóság.”

Talán a legtöbb izgalommal kecsegtető dolog a színésznő horizontján a debütálása a Broadwayen, Katori Halls kétszemélyes darabjában, a The Mountaintopban; partnere Samuel L. Jackson lesz, a rendező pedig Kenny Leon, aki idén Denzel Washingtont és Viola Davist hozzásegítette a Tony-díjhoz a Fences című darabban. Berryék drámája az ifjabb Martin Luther King utolsó éjszakáját dolgozza fel, melyben Halle a képzelet szülte ápolónőt/angyalt alakítja. Több mint 20 éve, mióta elköltözött Chicagóból, nem állt színpadon, így most olyan izgatott, mint egy gyerek. „A rémület nem kifejezés!” – mondja hatalmasat nevetve.

Az elmúlt évtizedben olyan gondjai voltak, amiért a legtöbb színésznő ölni tudott volna. Általában komoly, drámai szerepekre kérték fel, ilyen például a Szörnyek keringője. Ritkán játszott romantikus komédiában, vagy bármilyen komédiában. Bármiért, ami nem sötét és lehangoló volt, meg kellett küzdenie. Ahogy Benicio del Toronak is, akivel a Tűz martaléka című filmben dolgozott együtt. „ A legtöbb jelenete nagyon intenzív lett, mert átérezte a karaktert és végig tudta csinálni.”

De most? Mióta takarékra tette magát, folyamatosan ilyen ajánlatokkal bombázzák: a cipős film, a cápás mozi, a színdarab. „Mindenki az Oscar-átokról beszél.” – mondja. „Az emberek megnyerik az Oscart, majd úgy tűnik, mintha leesnének a magas lóról. És ez főleg azért van, mert hatalmas lesz az elvárás velünk szemben. Miután megnyertem a szobrocskát, egész másnap kellemetlenül éreztem magam. Gondoltam, ha leesek, hát leesek, de kipróbálok valami újat, merek kockáztatni. – majd elkezd nevetni – Ebből lett … a Macskanő.”
 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek