Starity

Hamilton megúszta pénzbüntetéssel

2010. augusztus 25. 19:07   |   Szerző: Viktoriiaa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A McLaren-Mercedes pilótáját, Lewis Hamiltont 500 ausztrál dollárra büntette meg a melbourne-i bíróság, amiért márciusban a közúton szabálytalanságot követett el.

hirdetés
Hamilton megúszta pénzbüntetéssel

A 2008-as bajnok az idei Ausztrál Nagydíj hétvégéjén Melbourne-ben közúti szabálytalanságot követett el; füstölte a kerekeit. Az esetet a rendőrök észrevették, majd feljelentést tettek ellene, és az ügy a bíróság elé került.

Az ügy már március óta húzódott, s a tárgyalásra csak augusztus 24-én került sor. Lewis szűkös időbeosztása miatt nem volt jelen a bíróságon, így ügyvédje képviselte. A 25 éves bajnok olcsón megúszta, mert mindössze 500 ausztrál dollár (kb. 95 ezer forint) megfizetésére kötelezte a melbourne-i bíróság. Az eset megviselte Hamiltont; többször is elnézést kért kihágásáért.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke szerint ilyen incidensek esetén el kellene érni, hogy a pilóták bizonyos időre elveszítsék szuperlicencüket – viszont e nélkül nem vehetnek részt a versenyeken.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek