Starity

A twerk 2013 legirritálóbb szava

2014. január 01. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A selfie, twerk és hashtag szavakat száműznék a mindennapokból – derült ki a Lake Superior Állami Egyetem kutatásából.

hirdetés
A twerk 2013 legirritálóbb szava

Bárki, akinek elege van Miley Cyrusból, amint selfie-t készít magáról twerkölés közben, majd ellátja a fotót hashtagekkel, nagy rajongója lesz a Lake Superior Állami Egyetem 39., éves listájának. A michigani egyetem ugyanis minden évben összeállítja az elmúlt 12 hónap legidegesítőbb szavainak listáját, idén pedig ezek a selfie, a twerk, a hashtag, a Twittersphere és a Mr. Mom lettek.

Az intézmény több mint kétezer jelöltet vonultatott fel a „2014-ben Száműzendő Szavak Listájára”. A szavak szűrése 1975-ben kezdődött, jelenleg több mint 800-at tartalmaz.

„Ez egy ostoba szó – céloz David Kriege a selfie szóra. – Minden rólam, rólam, rólam szól. Tedd el azt az okostelefont. Senkit sem érdekelsz.”

Tom Pink, az egyetem szóvivője elárulta, hogy nem ücsörögnek egész évben egy irodában azon töprengve, mely szavak bosszantják őket, alaposan döntenek afelől, melyik érdemelné meg, hogy töröljék a szókincsből — a twerk például egy szexuálisan provokatív módja a táncnak, szerintük nincs értelme efféle cselekedetet reklámozni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek