Starity

Legsikeresebb videoklipek: Céline Dion

2014. január 27. 21:09   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikksorozat következő szereplője a kanadai Céline Dion, aki több mint 30 éve van a zenei pályán, de karrierje még mindig töretlenül ível felfelé.

hirdetés
Legsikeresebb videoklipek: Céline Dion

Céline Dion nevét 1982 óta ismeri a világ. Ekkor tört be a nemzetközi zenei piacra, miután megnyerte Tokióban a Yamaha Music Fesztivált. 1983-ra ő lett az első olyan kanadai énekesnő, aki Franciaországban aranylemezt tudott készíteni, majd 1988-ban megnyerte a dublini Eurovíziós dalfesztivált, innentől kezdve pedig neve ismert volt mindenhol.

That's The Way It Is (1999)

Meglepő módon nem a My Heart Will Go On a legnépszerűbb a videoklipek között. Habár a dal már szinte védjegye a kanadai énekesnőnek, legnézettebb kisfilmje a That's The Way It Is, ami az első angol nyelvű albumáról származik, az 1999-ben megjelent All the Way... A Decade of Song-ról.

Az első kislemezként is megjelenő dalhoz készült kisfilmben Céline is szerepel, amint a televízió képernyőkben énekel, amit a világ különböző helyein, és szituációiban néznek az emberek.

A klipet több mint 32 millióan látták a legnagyobb videómegosztó portálon, ezzel pedig az énekesnő egyik legsikeresebb kisfilmje lett.

A New Day Has Come (2002)

A három év szünet után visszatérő Céline Dion legújabb lemeze, találó néven New Day Has Come címen jelent meg 2002-ben, ami egyben az egyik legszemélyesebb albuma is lett.

Az ugyancsak New Day Has Come címet viselő dal kislemezként és kisfilmként is egyaránt megjelent. Az énekesnő úgy nyilatkozott a dalról akkoriban, hogy tökéletesen leírja azt, amit érez, mind az anyasággal, mind a férjével kapcsolatban.

A kislemez a Billboard 200-as listájának első helyén landolt, és több mint fél millió példányban kelt el csak az első héten. A videoklipben kapcsolatokat láthatunk, különböző fázisokban, közben pedig az énekesnő is megjelenik a felhők között. A közel 28 milliós nézettség alapján Céline egyik legsikeresebb klipje lett.

It's All Coming Back To Me Now (1996)

Harmadik helyen áll a napjainkban is hatalmas sikernek örvendő It's All Coming Back To Me Now, ami eredetileg egy Jim Steinman-dal, amit az énekesnő a mai napig előszeretettel előad koncertjein.

A szám a Falling Into You című negyedik angol nyelvű nagylemezéről származik, ami hetekig vezette a Billboard-listákat. A klipben az énekesnőt egy régi kastélyban látjuk, miközben elhunyt szerelmének szelleme jár vissza hozzá, és így próbál emlékezni rá.

Nem sokkal maradt le az előző három kisfilmmel az It’s All Coming Back To You, ugyanis több mint 20 millióan nézték meg ezt a klipet is.

I Drove All Night (2003)

Negyedik helyen áll az énekesnő tízedik angol nyelvű lemezéről, a One Heartról származó I Drove All Night, ami eredetileg Cyndi Lauper számára íródott.

Kanadában azonnal az első helyen landolt, és több Billboard-összefoglalón is dobogós lett a szám. A klip egy elég érzéki kisfilm lett, amiben a főszerep a testé, az érintésé és a szerelemé.

Hiába több mint tízéves a dal, Céline legutóbbi Taking Chances világkörüli turnéjára is magával vitte, a rajongók nagy örömére és közel 15 milliós nézettsége miatt az egyik legnépszerűbb videoklipje az énekesnőnek.

Power Of Love (1993)

A sokak által feldolgozott Power Of Love, Céline Dionnak is meghozta a sikert, hiszen rövidesen a védjegyévé vált. Jennifer Rush dalát 1993-ban dolgozta fel az énekesnő és harmadik angol lemezén kapott helyet, a The Colour of My Love-on, amit az énekesnő férjének, René Angélilnek ajánlott, ekkor fedve fel kapcsolatát menedzserével, akivel 1994-ben fogadtak egymásnak örök hűséget.

A Power Of Love a mai napig az énekesnő egyik leghíresebb száma, amit előszeretettel énekel turnéin is. A dalhoz készült kisfilm a legelső videoklipjei között szerepel, amiben az énekesnő egy kastélyban énekel, különböző szobákban. A klip sikerességét a több mint 10 milliós nézettség mutatja.

Az énekesnőt 2004 óta a világ legsikeresebb művésznőjeként tartják számon, akkor több mint 175 millió példányban kelt el lemeze, ami napjainkban már átlépte a 200 milliót is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek