Starity

Tudj meg többet: álterhesség

2014. január 18. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyerekvállalás minden ember életében különlegesen fontos elhatározás és esemény, hiszen a családbővítés egy életre szóló választás a párok számára. Lássuk ennek buktatóit!

hirdetés
Tudj meg többet: álterhesség

A gyerekvállalás egy életre szóló elhatározást és elhivatottságot jelent, hiszen a családbővítés egy visszavonhatatlan folyamat és az ezzel járó felelősség is egy életre szól.

E reprodukciós folyamattal kapcsolatos pszichés betegség az álterhesség, melynek értelmében a babára vágyó hölgyek a terhesség jeleit produkálják anélkül, hogy magzat növekedne a méhükben. Tehát jelentkeznek náluk a reggeli rosszullétek, kimarad(hat) a menstruációjuk, megfeszül(het) a mellük és a pocak növekedése is elkezdődhet, mindemellett pedig akár a terhesség alatt termelődő hormonok is jelentkezhetnek a szervezetükben.

Érdekesség, hogy állítólag pszichiáterek kimutatása alapján ha egymáshoz közel álló barátnők közül az egyikük várandós, úgy gyakorta a másik hölgynél is jelentkezhetnek a terhességre jellemző tünetek az álterhesség formájában. Ezek a tünetek idővel elmúlnak, azonban olyan álterhességre is volt már példa, amikor a betegséget produkáló hölgy szabályos tolófájásoknak volt tanúja saját becsapott szervezetének hála.

E „betegség” elsősorban a kapuzárási pánikkal jelentkezik, amikor 40-es éveikben járó gyermektelen hölgyek szeretnének anyai örömök elé nézni; illetve olyan hölgyeknél is előfordulhat, akik korábban elvesztették magzatukat vagy reprodukciós gondokkal küszködnek.

Kezelést tekintve érdemes pszichológus vagy pszichiáter segítségét kérni, mivel az álterhesség produkálása mögött komoly megoldatlan lelki problémák állhatnak, melyek kiküszöbölése igen fontos lehet!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek