Starity

A legsikeresebb videoklipek: Katy Perry

2014. január 19. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Míg néhány évvel ezelőtt Katy egy bájos, ám szókimondó lány képében tetszelgett; addig manapság kijelenthetjük, hogy az énekesnő felnőtt és igazi díva vált belőle, aki több sikeres szerzemény előadója és Hollywood első számú kedvenceinek egyike lett! Lássuk Katy legsikeresebb dalait!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Katy Perry

I Kissed a Girl (One Of The Boys) – 2008

Katy ugyan már 2008 előtt is zenei karrierjén dolgozott (sőt egy önálló lemeze is megjelent Katy Hudson címmel 2001-ben), ennek ellenére az I Kissed a Girl hozta meg az énekesnő számára a hírnevet – és annak provokatív mondanivalója.

A dal megjelenésekor a legtöbben arra számítottak, hogy egy újabb egyslágeres előadóval bővül a zenei paletta, de szerencsére nem így lett: Katy megállíthatatlanul dübörgött a világhírnév felé. A dal arról szól, miszerint Katy megcsókolt egy lányt, mely tettét rendkívül élvezte.

A dalhoz készült kisfilm 2008 májusában az énekesnő MySpace-csatornáján látott napvilágot. A klipet Kinga Burza rendezte és az egész koncepció az ismét divatba jövő burleszken alapult. Érdekesség, hogy a kisfilmben az akkor még ismeretlen Kesha is feltűnik Katy barátnőjeként.

Igencsak sikeres voltát bizonyítják azok a tények, miszerint a megjelenést követő hónapban máris első helyen tündökölt a TRL zenei listáján, 20. helyen nyitott a VH1 Top 20-as slágerlistáján, melyen végül a 4. helyig tornázta magát.

A szerzeményre eddig több mint 46 millió alkalommal kattintottak; 153 ezren értékelték Katy provokatív stílusát, és alig több mint 13 ezren gondolták úgy, hogy ez még egy új előadótól is sok.

Firework (Teenage Dream) – 2010

A Firework című szerzemény nevéhez híven valóban igazi robbanás volt Katy karrierjében, hiszen az énekesnő ezzel a szerzeménnyel ténylegesen belopta magát az emberek szívébe. A dal harmadik stúdióalbumának első kislemezeként debütált igen nagy sikerrel, akárcsak a hozzá készült videoklip.

Katy elmondása szerint a Firework a kedvenc szerzeménye a Teenage Dream albumról, ugyanis a nóta igazi lélekemelő és önbizalmat adó volta miatt igen közel áll az énekesnő szívéhez. Sokan Christina Aguilera Beautiful című dalához hasonlítják a szerzeményt – méltán.

A kisfilmet Dave Meyers rendezte, a forgatás pedig hazánk gyönyörű fővárosában, Budapesten zajlott. A képsorokon azt láthatjuk, amint különböző problémákkal küzdő fiatalok, hogyan válnak erősebbé és magabiztosabbá.

A klip igen jó statisztikákat mutat, hiszen napjainkig több mint 417 millió alkalommal került megtekintésre, melyből közel 1 millió egyszázezren kedvelték és csupán 63 ezren gondolták úgy, hogy Katy alkotott már jobbat is.

Last Friday Night /T.G.I.F./ (Teenage Dream) – 2010

A Last Friday Night a Teenage Dream névre keresztelt album ötödik kislemezeként jelent meg 2011 nyarán és csakhamar a listák élén landolt. A dalt Katy Dr. Luke, Max Martin és Bonnie McKee közreműködésével írta meg, a produceri munkákat pedig a vele már több ízben együtt dolgozó páros – a korábban már említett –, Dr. Luke és Max Martin látta el.

Érdekesség, hogy Katy karrierjének történetében a Last Friday Night volt az első olyan videoklip, melyben megjelenik az énekesnő tinédzser alteregója, Kathy Beth Terry; valamint a kisfilmben feltűnik a Friday című dalával elhíresült Rebecca Black is mint Kathy barátnője.

További különlegesség még, hogy a dal – akárcsak a hozzá készült kisfilm – megtörtént eseten alapszik, ugyanis Katy elmondása szerint Santa Barbarában egy, a klipben megelevenedő buliban volt része, ahol a meztelen futás sem maradhatott ki a repertoárból.

Kevesen tudják, hogy a dal címében megjelenő T.G.I.F. kifejezés egy mozaikszó, mely annyit tesz: Thank God It's Friday, mintegy megerősítve Katy bohókás természetét.

Mindezeken túl, a szerzemény igen pozitív meghallgatásra talált, ugyanis a legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig több mint 286 millióan tekintették meg a kisfilmet és 937 ezer pozitív visszajelzésre csupán 68 ezer negatív értékelés jutott.

Wide Awake (Teenage Dream: The Complete Confection) – 2012

A Wide Awake Katy Teenage Dream albumának felújított változatán kapott helyet és debütált 2012 márciusában. A szerzeményt Dr. Luke, Max Martin, Bonnie McKee és Cirkut társaságában írta az énekesnő.

A kisfilmet Tony T. Datis rendezte és később helyet kapott az énekesnő 2012-ben 3D-s technikával készült önéletrajzi dokumentumfilmjében, a Part Of Me-ben. Érdekesség, hogy a videoklippel kapcsolatban Katynek pontos elképzelései voltak, így nagyban vall az ízlésére a kisfilm.

Katy ezen szerzeménye is igencsak jó statisztikákkal büszkélkedik, ugyanis 220 millió megtekintőből 888 ezren kedvelték és csupán 47 ezren nem tartották kiemelkedően jónak.

Roar (Prism) – 2013

A Roar az énekesnő 2013-ban megjelent negyedik stúdióalbumán kapott helyet. A dal önálló kislemezként augusztusban debütált, és hamar belopta magát a közönség szívébe, hiszen ez lett Katy második legtöbbet hallgatott slágere (a Firework után) a YouTube statisztikái szerint.

Érdekesség, hogy a dalhoz készült kisfilm forgatása mindössze két napot vett igénybe, a rendezői székekben pedig Grady Hall és Mark Kudsi foglaltak helyet. A forgatásra a Los Angeles megyei Arborétum és Botanikus Kertben került sor, ahol Katy nagyon jól érezte magát az állatok között, ahogyan ez látható is a kisfilmben.

A Roar Katy többi szerzeményéhez hasonlóan igen jó statisztikákat mutat: 332 millió megtekintőből több mint 1 millió 700 ezren kedvelték és csupán 113 ezren vélekedtek negatívan a kisfilmről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek