Starity

Sziget 2014: megvannak az első nevek

2014. január 22. 17:05   |   Szerző: itsjustme

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai nap folyamán hozták nyilvánossága a Sziget fesztivál idei fellépőinek kilétét. Az eddigi biztos húzó nevek között szerepel a többszörös Grammy-jelölt zenekar, a Queens Of the Stone Age, a brit Placebo, az egyre nagyobb sikernek örvendő Imagine Dragons, vagy épp Calvin Harris is.

hirdetés
Sziget 2014: megvannak az első nevek

A fesztivál honlapján a mai napon jelent meg a hír, amiben az idén huszonkettedik alkalommal megrendezendő eseményen fellépő zenészek egy kis részéről lehullt a lepel.

Már biztosra kijelenthető, hogy az augusztus 11-én kezdetét vevő fesztivált az eddig öt Grammy-jelöléssel rendelkező kalifornai rockzenekar, a Queens Of the Stone Age fogja nyitni a nulladik napon.

Mellettük a rock ágazatban képviseli magát az immáron húsz éve zenélő Placebo. A zenekar tavaly ősszel adta ki visszatérő albumát, ezúttal pedig nyolcadik alkalommal látogat el hazánkba – ebből ötödik alkalommal kapnak lehetőséget arra, hogy a Sziget nagyszínpadán bizonyítsanak a magyar közönség előtt.

Az újabb nevek közül hazánkba látogat még a négy éve alapult Bastille is. Legelső stúdióalbumukat az előző évben adták ki, amivel azonnal a brit lemezlista élére kerültek, jelenleg pedig, az idei Brit Awardson négy kategóriában is esélyesek lehetnek – például a legjobb brit zenekar kategóriában.

Mellettük szerepel még a 2005-ben elején alapult, szintén brit származású, indie rockot játszó Klaxons; jelenleg harmadik lemezükön dolgoznak, aminek megjelenését ez évre tervezik, hiszen utoljára 2010-ben jelentkeztek új anyaggal.

Hazánkba látogat még a mostanában legjobb koncertzenekarként számon tartott Imagine Dragons, akik a mai zenei élet egyik legnagyobb húzónevének számítanak. Eddig egy stúdióalbumuk jelent meg, a 2012-es Night Visions, ami azóta már nyolc országban platinalemezzé is vált.

Az elektronikus zene biztos képviselője a 2014-es Szigeten Calvin Harris. A skót énekes, DJ 2007-ben adta ki a legelső lemezét, mára pedig akkora sikernek örvendő dalok köthetőek az ő nevéhez, mint az Ellie Gouldinggal közös, I Need Your Love, vagy épp a Rihannával készített We Found Love.

Calvin Harris mellett még Laidback Luke is garantáltan szórakoztathatja majd az elektronikus zenét kedvelő embereket, valamint a Starlight Girls is koncertet ad az egy hetes fesztivál keretein belül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek