Starity

A Dal: Király Viktor nyerte az első elődöntőt

2014. január 26. 11:11   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 435 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

hirdetés
A Dal: Király Viktor nyerte az első elődöntőt
Fotó: MTVA Sajtószoba

A zsűri döntése alapján Király Viktor, Marge és Szabó Leslie, a tévénézők szavazataival Oláh Ibolya, a Group'N'Swing és a Depresszió jutott tovább a szombati első elődöntőből a középdöntőbe A Dal című showműsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén.

A 29 éves Király Viktor, aki tavalyelőtt testvéreivel közösen indult a versenyen, a Running Out of Time (szerzők: Király Viktor és Király Tamás) című dallal a maximális 40 pontot kapta a négytagú zsűritől, négy ponttal kevesebb jutott Marge-nak, aki a Morning Light című, éteri hangulatú popprodukciót, Szakos Krisztián és Batta Zsuzsanna „Marge” szerzeményét énekelte. Szintén a zsűri juttatta tovább (35 ponttal) Szabó Leslie énekes-gitárost és a Hogy segíthetnék? című dalt, amelyet az előadó jegyez.

„Ez egy jó érzésű dal, szeretném visszahozni azt a fajta zenét, ami örömet okoz az embereknek” – mondta nemrég Király Viktor a Runnung Out of Time-ról az MTI-nek.

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített első elődöntőből a tévénézők sms-szavazataival Oláh Ibolya és az 1 percig sztár című dal (az előadó szerzeménye), a Group'N'Swingtől a Retikül (Romhányi Áron és Lombos Márton), illetve a Depressziótól elhangzott Csak a zene (Depresszió, Halász Ferenc) jutott tovább a középdöntőbe, amelyet február 15-16-án rendeznek. Ide kerül a február 1-jei második, illetve a február 8-ai harmadik elődöntőből is hat-hat dal. A Dal február 22-ei döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 59. Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között a dán fővárosban, Koppenhágában.

A Dal zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Kovács Kati énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese, valamint Csiszár Jenő rádiós műsorvezető tevékenykedik. A verseny és a showműsor digitális kommentátora ByeAlex, aki a tavalyi malmői Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében 10. lett Kedvesem című dalával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek