Starity

20 éves lett Harry Styles

2014. február 01. 11:11   |   Szerző: TheDanush

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjaink egyik legismertebb zenekarának nőcsábásza a mai napfolyamán töltötte be 20. életévét – cikkünket elolvasva megtudhatod, hogy eddig mit és mikor ért el!

hirdetés
20 éves lett Harry Styles

Harold Edward Styles egészen pontosan ezelőtt 20 évvel látta meg a napvilágot, 1994. február 1-jén Holmes Chapelben, Chesire megyében az Egyesült Királyságban, Anne Cox és Des Styles szeretett gyermekeként, Gemma Styles után. Mikor Harry még csak hétéves volt, szülei úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják életüket, a válást követően Haroldot és Gemmát anyjuknál helyezték el. Harry tanulmányait a Holmes Chapel Comprehensive nevezetű iskolában kezdte el.

Számára nagyon fontos volt, hogy egyetemre is menjen, ott jogot, szociológiát, üzletet akart tanulni, de ezt az X Factor továbbjutása miatt el kellett halasztania, amit azóta se pótolt be. Harry számára a zene kiskorában is jelen volt, ugyanis mikor még felsős volt, pár barátjával alakított egy bandát, ami a White Eskimo nevet kapta. Az együttes nem egyszer lépett fel az iskolájukban, sőt, még versenyt is nyertek, ekkor döntötte el, hogy élete végéig a zenéléssel akar foglalkozni – így jutott az X Factor válogatójába.

A tehetségkutatóban mint szólóénekes vett részt, Stevie Wonder Isn't She Lovely című dalával, amivel egyből belopta magát a zsűrik szívébe, és két igennel tovább is juttatták. A második forduló számos meglepetést tartogatott, az akkor még teljesen átlagos fiú számára, bár a bírákat Michael Jackson Man In The Mirror dalával nem tudta meggyőzni, mégis látták benne, hogy van benne némi tehetség, úgymond csiszolatlan gyémánt, akit csiszolgatni kell, és kár lenne veszni hagyni. Nicole Scherzinger felvetette, mi lenne, ha Harry és még négy másik énekes összeállna egy bandává, amit maga Simon Cowell hagyott jóvá, így már csak az öt fiú beleegyezésére volt szükség. Természetesen mind az öt srác egyértelmű igennel válaszolt a felkérésre.

Ez után számos feladat állt előttük, hiszen egészen addig a napig még nem is tudtak egymásról. Két hét állt rendelkezésükre, hogy megismerkedjenek, összehangolódjanak és egy saját bandanevet kitaláljanak. Harry összeszedte gondolatait – mivel egy irányba tartanak, a One Direction mellett döntöttek.

A mentor el volt ragadtatva a teljesítményüktől, és egyértelműen folytathatták a versenyt több ezer ember előtt. Az élő adásokat csont nélkül teljesítették, és párbajozás nélkül egészen a harmadik helyig jutottak, ahol sajnos már nem kaptak elég szavazatot, hogy tovább juthassanak.

A fiúk kiesésük után megígérték, hogy nem adják fel a zenei karrierjüket. Az ígéretüket szokásukhoz híven betartották, 2011 szeptemberében megjelent első saját albumuk, ami az Up All Night nevet kapta – köszönhető a Syco Records nevezetű cégnek, akikkel 2010-ben aláírtak egy szerződést. Az album főbb stílusa a pop, azon belül egyéb stílus jellemzői: pop-rock, tánc-pop, tini-pop. Az Up All Night leginkább a tizenéveseknek íródott, az akkoriban ért szívfájdalmakat dolgozza fel és a hölgyek önbizalom növelésére törekszik.

A kritikusok viszonylag jól fogadták az albumot, egyesek szerint tökéletes dallama van, ami igazán fülbemászó. Az album hatalmas sikereket ért el, tizenhat országban az élre tört és 2012 decemberéig 4,5 millió darab kelt el belőle, ami nemhogy újdonsült előadóknál, de még zenekaroknál is csodának számít. 2011-ben a leggyorsabban elkelt album lett Angliában.

A UAN albumról négy kislemezt jelentettek meg, az első megjelenő kislemez a What Makes You Beautiful című dal lett, amihez egy tengerpartos videoklip készült, ami még a mai napig a fiúk legnézettebb videoklipje, ami már lassan eléri a ötszázezer milliós kattintást, a második a Gotta Be You, míg a harmadik a One Thing volt. Több mint 5 millió példányban elkelt kislemezzel, a legkelendőbb a WMYB lett.

Első saját turnéjukra indultak, ahol legnagyobb meglepetésükre rengetegen voltak minden egyes megállónál. A turnén leforgatták úgyszintén életük első saját koncertfilmjét, amit már 2012 májusában a rajongók meg is vehettek.

A pihenést elég lazára véve, Harryék a 2012-es év elején nekiálltak az első albumuk sikereit látván a másodiknak, amit Take Me Home névre kereszteltek el, a Sony Music Entertainment nagy vállalatnak köszönhetően. Az albumon szereplő dalok megírásában nagyon sok tehetséges elődadó segített – egy érettebb énjüket mutatta be, teljesen új hangzásvilággal találhatták magukat szembe a rajongók, ám az album fő témája nem változott: továbbra is a tinik önbizalomnövelésére törekedett. Újdonságnak számított, hogy a dalok általában a szerelemről szóltak, és az ihletet a fiúk kapcsolataiból merítették. Változatlanul szinte csak pozitív kritika érte, a fiúk TMH albumát is. Ám a vártnál nagyobb sikereket ért el, ugyanis harmincöt országban a slágerlisták élére kerültek, és a világ negyedik legkelendőbb albuma lett, 2012-ben.

Szintén az év szeptember 28-án jelent meg a Take Me Home első kislemeze, a Live While We're Young, ami 10 országban szerezte meg az első helyet, a második kislemez a Little Things volt, majd a harmadik a Kiss You volt. 2013-ban ismét világ körüli turnéra indultak, amit az album után Take Me Home-nak neveztek el, és egyes állomásoknál pár óra alatt elkapkodták a koncertjegyeket, így kikényszerítve, hogy egy állomásnál többször lépjenek fel. E turné alatt ismét forgatásba kezdtek, és a turné minden mozzanatát rögzítették, ugyanis életük első önéletrajzi filmjét jelentették meg 2013 augusztusában.

A fiúk már saját mozifilmmel is büszkélkedhetnek, amit a This Is Us címre kereszteltek el, és egyes mozicsarnokokban 3D-ben is csodálhatták példaképieket a rajongók. Az Egyesült Királyságban 2013. augusztus 20-án volt a film premierje, és rajongók ezrei képesek voltak, már napokkal a premier előtt sorba állni a jegyekért, ugyanis a premier napján a fiúk is jelen voltak a helyszínen, és mellettük még számos sztár is. Magyarországon szeptember 5-én zajlott a premier. Ahogy azt gondolhattuk, a film nagy sikereket ért el, a kritikusok közt több volt a negatív véleménnyel bíró, mégis több száz millió dollárt hozott a film. Számos olyan pletyka repült fel, hogy a filmnek még akár folytatása is jöhet.

A mozifilm mellett még egy saját parfümjük is megjelent, amit Our Moment névre kereszteltek el. A parfüm különleges volt a fiúk számára, mindegyik tag kiválasztotta egy a legkedveltebb illatát és így ezt összeformázva született meg a parfüm, amit háromféle illatban vehetnek meg a rajongók: grépfrút, erdei gyümölcs; jázmin; frézia és fehér pacsuli. Az illatszer már 2013 augusztusától kapható.

A One Direction tavaly jelentette be, hogy 2014-ben újra világ körüli turnéra indulnak, ami a Where We Are nevet kapta. A turnén a Midnight Memories dalait fogják leginkább énekelni, ami 2013. november 25-én jelent meg, a Columbia Records, Syco Music és a Sony Musicnak köszönhetően. A fiúk ezzel az albummal szerették volna megmutatni, hogy ők már felnőttek és ez nem csak a külsejükön, ha nem a zenéjükön is látszik. A popot inkább hanyagolva, rá tértek a rock hangzásvilágra, ami természetesen elnyerte nemcsak a rajongók, hanem az eddig tehetségüket megkérdőjelező emberek tetszését is.

A legújabb korong megjelenése előtt a Best Song Ever és a Story Of My Life jelent meg. Miután a boltok polcaira került a kritikusokból vegyes érzelmeket váltott ki, volt egy csoport aki a lírai mélységet dicsérte, míg a másik csoport nem találta a stílusukhoz illőnek, és egyesek szerint unalmas, könnyen felejthető hanganyag lett. Ám ennek ellenére az Egyesült Királyságban a leggyorsabban és a legnagyobb példányszámban eladott 2013-as album lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek