Starity

Meryl Streepet nem érdeklik a ráncai

2010. augusztus 27. 10:10   |   Szerző: itsthelou

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Soha nem gondolkoztam plasztikán. Nem használok különleges krémeket, még soha nem használtam hialuronsav-injekciót. Az arcomon engem az érdekel, hogy tud-e kommunikálni.”

hirdetés
Meryl Streepet nem érdeklik a ráncai

Meryl Streep őszintén vallott az öregedésről, és arról, hogy ellenzi a plasztikát.

„Az emberek gyakran kérdezik: Betöltötte a 60 évet, mi a szépségének titka Ms. Streep? Ilyenkor nevetnem kell. Számomra a szépség nem számít. Je ne suis pas Catherine Deneuve (Nem vagyok Catherine Deneuve) – szeretem ismételgetni. Igen, nekem soha nem voltak tökéletes Deneuve-jellemzőim. Csontos az arcom és 15 centiméteres az orrom, és még görbe is. Gyerekként csúfoltak az osztálytársaim, rút kiskacsának hívtak. Fogszabályzóm és szemüvegem is volt, mert rövidlátó voltam. Tizenévesként nagyon gyorsan megnőtten, hatalmas testalkatom volt, szinte férfias. Ki akarta volna valaha is, hogy én legyek a bálkirálynő a középiskolában? Akkor éreztem magam csodálatosan, ha képes voltam életet adni a karakteremnek, és értelmezni azt. Nem számít, hogy fiatal vagy idős nők, boldogok vagy szomorúak, és az se, ha férfiak! Tudod, melyik a legkönnyebb szerep, amit valaha játszottam? Az a 80 éves rabbi az Angyalok Amerikában sorozatban 2002-ben. Inkább, mint egy szexbomba.

Az arcomon az az érdekes, ha tud kommunikálni. Nos, az arcomon engem az érdekel, hogy tud-e kommunikálni. Akár objektíven szép marad, akár nem. A botox és az arcfelvarrás ellen vagyok, szeretem az arcomat úgy,  ahogy van, beleértve a ráncokat is. Soha nem gondoltam rá, hogy megcsináltassam az orrom, és nem is fogok. Nem használok különleges krémeket, még soha nem használtam hialuronsav-injekciót. Nem vagyok a napozás rajongója, és nem is szeretek. Ezek után azt kérdezheted, akkor mégis mit csinálok, hogy jól érezzem magam a bőrömben? Egyszerűen nem foglalkoztat a testem kinézete. Nem gondolok a testi hibákra, és nem gondolom, hogy az öregedés szégyen, inkább lehetőséget ad a változásra és a fejlődésre.

Még a menopauzával is nyugalommal bírkóztam meg. Szerencsés voltam, nem tagadhatom. Négy gyermekem van, az utolsó terhességem 42 évesen volt, ez segített abban, hogy fiatalnak érezzem magam. Ez új energiát adott, nemcsak fizikait, hanem lelkit is. Talán ez az, amiért 61 évesen így beszélek. Még a menopauzával is nyugalommal bírkóztam meg. A klasszikus zavarokat, mint a hőhullámok, fejfájás, testsúlynövekedés és a sietős hangulat, türelemmel toleráltam, csendben. A testem változott, és újra figyelmet kellet szenteljek rá. Egy trükk, amit csináltam és javaslok is: aludj 8 órát éjjelenként. Szinte bármit csinálhatok, de ha ez megtörténik, másnap reggel mindig annyira jól érzem magam, hogy kötelezem magam arra, hogy minden este ezt tegyem. A pihenés segít jobban koncentrálni a nap folyamán. Talán azért, mert soha nem összpontosítottam szépségre, nem féltem a kifakulástól. A képernyőn már örökké és kövérré váltam. És ez csodálatos volt, eltörlődtek a félelmeim a kor előrehaladtával. Mindazonáltal, miközben a lányaimra nézek – közülük kettő színésznő –,  megértem, hogy ma minden nehezebb: a filmekhez szépnek és vékonynak kell lenned. Nem tudom, el tudnám-e ezt fogadni. Különben is, már bevallottam, fiatal lányként nem akartam színészkedni, Károly herceghez akartam feleségül menni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lett volna az életem…”

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek