Starity

30 éves lett Aubrey O'Day

2014. február 11. 22:10   |   Szerző: Empress

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai nap folyamán, február 11-én töltötte be Aubrey Morgan O'Day énekesnő a harmadik X-et.

hirdetés
30 éves lett Aubrey O'Day

San Franciscóban látta meg a napvilágot 1984. február 11-én Aubrey Morgan O'Day néven. A La Quinta középiskolában érettségizett, majd a University of California, Irvine egyetemen folytatta tanulmányait.

Már 5 évesen színpadon szerepelt, egy előadáson pedig nézőként vett részt és a közönség soraiban ülve elkezdett sírni, mire édesanyja megkérdezte, hogy miért sírt, ő pedig csak azt válaszolta: „Csak szomorú vagyok, hogy itt ülök, és nem a színpadon játszok.”

Ettől a pillanattól a kislány tudta, hogy a célja az, hogy embereket szórakoztasson. Számtalan musicalben feltűnt, például Dorothyt játszotta a The Wizard of Ozban, Carment a Fame-ben és Sandyt a Grease-ben.

2004-ben szerencsét próbált és elment a Making The Band 3-ba, ahol P.Diddy beválasztotta a Danity Kane nevű lánybandába. Két albumuk jelent meg, az egyik 2006-ban a Billboard 200-as listáján legelső lett és 2008-ban második, melyről Top 10-es sláger volt a Damaged. Ők voltak az első női csoport Billboard történetében, akiknek első két albuma a toplisták élén landolt.

Ám Aubrey megváltozott, sokkal felnőttesebb lett és ez nem tetszett P.Diddynek és producernek sem, így hát kirúgták D.Woodsszal együtt, ezután pedig a banda 2009-ben feloszlott, azonban O'Day nem tétlenkedett és azonnal szólómunkálatokban kezdett.

2009-ben egy amerikai tinifilmben láthattuk, az American High Schoolban, illetve Donnie Wahlberggel megjelent egy közös számuk az I Got It. Több éven keresztül olyan sikerszámai jelentek meg, mint például az Automatic vagy épp a Wrecking Ball, az utóbbihoz pedig videoklipet is forgatott.

2010 tavaszán leforgatott egy saját valóságshow-t, melynek címe All About Aubrey és az Oxygen Network csatornán mutatták be 2011. március 7-én, összesen pedig 2 évadot forgattak le belőle.

2013-ban óriási hírrel lepte meg a közönséget: bejelentette az első szólóalbumát, a Between Two Evilt, amit 2013. augusztus 13-án adott ki.

Ugyanebben az évben bejelentette, hogy az egykori nagy sikerű lánybanda újra összeáll, ám D.Woods nélkül, újraegyesülésük óta pedig kiadták visszatérő dalukat, a Bye Babyt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek