Starity

A legsikeresebb videoklipek: Road

2014. február 13. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben megismerkedhettek a magyar rockzene egyik meghatározó együttesének legnézettebb klipjeivel!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Road

A magyar rockzenét játszó Road zenekar 2004-ben alakult Molnár Mátéval az élen. A tagok: Szabó Erik, aki dobon játszik, Kádár Imre, gitáros, és Golyán B. Zsolt, művésznevén Goya, aki szintén a húrokat pengeti. Első albumuk a Nem kell más, amely egy dal címe is egyben, melyhez a banda második videoklipje készült.

Nélküled

A banda első klipje, amely 2006-ban jelent meg. A klip pörgős, a képkockák gyorsan váltakoznak, a színvilág is érdekes, kissé elvont és olyan érzetet kelt, mintha egy álomba csöppentünk volna.

A kicsivel több mint háromperces videóban ugyanaz a néhány jelenet váljta egymást, nem mutat be semmilyen történetet, csupán azt láthatjuk, hogy hogyan játszik a zenekar, s hogyan énekel a frontember különböző helyszíneken.

Ne mondd

A Ne mondd című számhoz szintén 2006-ban készült el a klip. A bandának az egyik legnézetteb videója lett, több mint kétmillió megtekintést kapott.

A videóban a zenekart a szabadban láthatjuk játszani egy gyár területén, a hangszereikkel és néhány kutyával. A dalszöveg mondandója a napjainkban is értékes, nem csoda, hogy az egyik leghíresebb ez a szám. A klip során nem történik semmi extra, épp az egyszerűsége miatt nyerte el sokak tetszését, elég volt a kameraállásokkal és a fókusszal játszani, s máris megszületett az akkori időknek megfelelő legideálisabb klip.

Visszahárom

Ez a klip két évvel később, 2008-ban jelent meg. Jelenleg kicsivel több mint 830.000 ember tekintette meg, ám még így is a legjobbak közé sorolható.

A klip elején egy rallyautó belsejébe nyerhetünk betekintést, amint a sofőr és navigátora egy poros úton hajtanak. Vethetünk néhány pillantást a műszerfalra, majd az autóban tartozkodó két személyre is. Ezután a szemünk elé kerülnek a srácok is, akik egy sárga kocsi előtt zenélnek a megszokott felállásban, s közben jeleneteket láthatunk a rallyautónk útjáról, valamint egy kerékcserét is figyelmmel kísérhetünk a három perc alatt.

Emberteremtő

A 2011-es klip az Emberteremtő című számhoz készült, amely közel 50.000 megtekintéssel bír. A videó egy ideig nem volt megtekinthető a fiatalabbak számára, ám mára már bárki megnézheti a kissé hátborzongató, közel ötperces kisfilmet. A szám szövege sem hétköznapi, enyhén elvont, ehhez társul a klip is, nem csoda, hogy a rajongókat teljesen lenyűgözte.

A videó sötét képi világától már az első másodpercekben feláll a szőr az ember hátán. A banda elmondása szerint ez a klip igényelte a legtöbb utómunkát, valamint ezt tartott a legtovább leforgatni. A néhány perc alatt nyomon követhetjük a vízből előmászó szörnyszülött útját, akit Goya alakít.

Fojts meg a sötétben

A klip közel egy éve, 2013 február 23-án jelent meg, s szintén hosszabbra sikeredett a megszokottnál, hasonlóan az Emberteremtő klipjéhez, ez is megközelítőleg ötperces.

A klipben betekintést nyerhetünk a zenekar stúdiójába, s hogy a stúdióból milyen út vezet a színpadig. Nyomon követhetünk egy felvételt, valamint egy fellépést is, közben a srácok bemutatják, mennyire jártasak a konyhában, s milyen csodás szendvicseket tudnak összedobni néhány pillanat alatt. A klip bemutatja, milyen is egy napja a zenekarnak, az őrült koncertektől kezdve a jól megérdemelt lazításig vagy éppen videojátékozásig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek