Starity

Melyek a legromantikusabb helyek a világon?

2014. február 14. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szerelmesek, illetve Bálintok és Valentinok napja érkezett el – nézzük, melyek a legszebb és legnépszerűbb romantikus helyek!

hirdetés
Melyek a legromantikusabb helyek a világon?

Makepeace Island, Queensland, Ausztrália

Az ausztrál Sir Richard Branson igazi békességben él ezen a szívdobogtató, szív alakú kis szigeten, amelyen akár 22 luxusvilla is elférne, de ő „csak” hármat építtetett magának, feleségének és persze gyermekeinek. Megtalálható rajta teniszpályától úszómedencéig minden, a vendégek borkóstolóra is elmehetnek, a legtöbb részét erdő borítja.

South East Maasai Mara, Kenya

Ez a hatalmas építmény kizárólag romantikus lelkeknek készült, még 1920-ban, a szafari kellős közepén. Fürdőt vehetünk egy síksági kis tóban, helikopterrel végigjárhatjuk az eget, borvacsorázhatunk a csillagok alatt – persze ezt nem teljesen ingyen.

Addu Atoll, Maldív-szigetek

A maldív-szigeteki kis nyugalom minden embernek jót tenne, a házak alapja egészen a tengerbe nyúlik, a beltéri rész is alig fedett. A házból kilépve rögtön megmártózhatunk a kellemes, kék vízben. A nyaralás során végigjárhatjuk a tenger egy részét egy jachttal, és barbecuezhatunk a szabad ég alatt.

Északi Fények, Svédország

Nem jöttek be az eddigi tengerparton lévő helyek? Hát akkor bemutatjuk a Svédország és Finnország határán levő Lappföldet, ahol az egyik leggyönyörűbb északi fény található. A látogatók megnézhetik a rénszarvas tábort is, ahol az Északi fény látható hegyek és tavak társaságában. Romantikus sétára tökéletes alkalom.

New York

New York egyik csendesebb kerülete a megtestesítője annak a villának, ahol egy hétvége is elég a tökéletes kikapcsolódáshoz. Három emeleten személyre szabott spa-rendszert találhatunk, az 53. emeleten pedig körbetekinthetünk a városon.

Aleenta Hua Hin, Thaiföld

A thaiföldi kis üdülőövezet szintén a tengerparton helyezkedik el, legfőképpen szerelmeseknek ajánlott. A telefonhoz, tévéhez és digitális eszközökhöz való hozzáférés nem elérhető, azért, hogy teljesen biztosítva legyen a lelki béke. A nyaraláshoz hozzátartozik egy 35 perces utazás is Bangkok felett.

Koppenhága

Akik szeretik az európai városokat és idilli környezetre vágynak, azoknak pont megfelelő Koppenhága városa. A festői környezet büszkélkedhet egy gyönyörű kikötővel, ahol bárki végighajózhat egy kis gondolával. A szorosan egymáshoz simuló, pasztellszínű házak és macskakővel kirakott utak még romantikusabb hatást keltenek.

St Michael's Mount, Cornwall

Akik a történelem szerelmesei, gyakran ellátogatnak Szent Mihány kastélyába, hogy megtudják több ezer éves történetét. A monda szerint itt nagyon régen járt egy óriás, aki lábnyomokat is hagyott. Ezeket követve elzarándokolhatunk e gyönyörű, középkori várba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek