Starity

Kedvenc szerelmes dalaikról vallanak a musicalszínészek

2014. február 20. 10:10   |   Szerző: Kelly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Viva la Musical! kérdezett meg néhány magyar musicalszínészt, hogy számukra mely dalok testesítik meg a szerelmet.

hirdetés
Kedvenc szerelmes dalaikról vallanak a musicalszínészek

Ezek a színművészek naponta játszanak szerelemről szóló musicalekben, most pedig hála a Viva la Musical! csapatának, az olvasóknak elárulták, mely dalok a kedvenceik ebben a témában.

Peller Anna választása meglepő lehet, hiszen egyáltalán nem tartozik a szenvedélyes, szerelmes dalok közé Nina Simone Sinnerman című dala. „Nem kifejezetten romantikus szám, nekem mégis maga a fülledt szerelem – de csakis ebben a feldolgozásban. Amikor hallgatom, olyan érzéseket vált ki belőlem, mint amikor szerelmes vagyok.”

Janza Kata kedvenc dala Shakin' Stevenstől a Give Me Your Heart Tonight: „Még bergendys koromban hallottam először, és egyből megtetszett. Játszotta is a zenekar a magyar változatát, Csak ezt az éjszakát címmel. A dalnak különleges lüktetése van és egyfajta 'tengerparti' érzést kelt bennem. Ráadásul egy nagy szerelemhez is fűződik: valakivel ez a közös dalunk.”

Vágó Zsuzsi választása egy világhírű dalra esett: „Kedvenc szerelmes dalom Elvis Costellotól a She. Ez a szám a Notting Hill című film betétdala. Nagyon szerettem a filmet, ez a dal pedig különösen a szívemhez nőtt. Olyannyira, hogy a férjemmel erre vonultunk be az esküvőnkön.”

Nemcsak a nőknek van kedvenc Valentin-napi daluk, néhány férfi színművész is megörvendeztetett bennünket a saját kedvenceikkel. Rögtön itt van Szabó Dávid favoritja, aki szerint semmi sem tudja felülmúlni Whitney Houston I Will Always Love You-ját.

Bot Gábor két dalt is megnevezett, érdekesség, hogy a musicalszínész mindkét dalt énekelte már színpadon, játszotta az adott szerepet: „Kedvenceim A Vörös Pimpernel Imája és Az Operaház Fantomjából a Csak ennyit kérek én. Raoul volt az első jelentős szerepem Budapesten, az Ima pedig egyszerűen közel áll a szívemhez.”

Végül Posta Victor válasza: „A kedvenc szerelemről szóló dalom a The Book Of Love Peter Gabriel feldolgozásában. Azért ez a kedvencem, mert mindenféle túlcsorduló érzelgősség nélkül keresi a választ a szerelemre, és ettől olyan őszinte.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek