Starity

Within Temptation: a Hydra mindenhol tarolt

2014. február 17. 17:05   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A négy év után visszatérő holland szimfonikus-metal csapat legújabb lemeze nem csak Európában, hanem a tengerentúlon is meghódította a listákat, két héten belül.

hirdetés
Within Temptation: a Hydra mindenhol tarolt

Alig telt el két hét a Within Temptation legutolsó lemezének, a Hydrának megjelenés óta, már az első napon átvette több országban az iTunes listák vezetőpozícióját.

A banda legutóbb 2010-ben állt elő új lemezzel, akkor is megosztó vélemények illeték az albumot, ami ennek ellenére is sikert aratott a '70-es évekbeli rockstílussal. Ám a zenekar 15 év alatt most ért el először ekkora sikereket, hogy még az amerikai 200-as Billboard listára is igen előkelő helyre került, egészen pontosan a 16-ra. A ČNS IFPI (cseh), MegaCharts (holland), UK Rock & Metal (angol), és US Top Hard Rock Albums – Billboard (amerikai) listák élén végzett, valamint még több angol, finn, belga, svájci, osztrák, amerikai, skót, és lengyel listán is a top 5-be került.

A Hydra egy teljesen új oldalát mutatja meg az együttesnek, hiszen mindenféle műfajból érkeztek vendégelőadók, többek között az amerikai hipp-hopp rapper, Xzibit, a finn opera-metal királynő, Tarja Turunen, valamint Dave Pirner és Howard Jones is hozzájárult egy-egy dal elkészítéséhez. A korong az 1997-es Enter gótikusabb, sötétebb korszakától egészen a 2010-es poposabb The Unforgiving vonalig ötvözi a zenekar eddigi stílusát, ám mégis egy teljesen új világot tudtak létrehozni.

A hazánkban márciusban koncertező együttes február végén indul világkörüli turnéjára, és még egy klippel örvendezteti meg rajongóit, ami az Xzibittel készített And We Runhoz fog érkezni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek