Starity

A legsikeresebb videoklipek: Metallica

2014. február 18. 14:02   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben ezúttal a világ egyik legnépszerűbb, zenéjével nemzeteket felnevelő együttesének, a Metallicának öt legnézettebb kisfilmjét mutatjuk be.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Metallica

Enter Sandman (Metallica) – 1991

A dal, ami a zenekar egyik legsikeresebb és egyben legnépszerűbb szerzeményének számít, az együttes névadó albumáról származik. A szám felkerült Minden idők 500 legjobb dalának listájára, ahol a 399. helyre sorolták be, valamint kislemezként is megjelent.

A kisfilm tulajdonképpen a szövegen alapul, amely a rémálmokról szól. A klipen szereplő gyermek azt álmodja, hogy fuldokol, üldözi egy teherautó, ezen kívül néhol a zenekar is felbukkan benne. A videó elnyerte a legjobb hard rock videónak járó díjat az 1992-es MTV Video Music Awardson és 20 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztón, amelyből majd 91 ezer embernek elnyerte a tetszését és mindössze csak 3 ezernek nem.

One (...And Justice For All) – 1988

A dal az együttes ötödik albumáról való, amely egyben a harmadik kislemezük is volt. A One a Metallica egyik legnépszerűbb dala és a mai napig is szívesen játsszák el koncertek alkalmával.

A kisfilmben többnyire a zenekaré a főszerep, bár megjelennek benne részletek az 1971-ben megjelent Trumbo című filmből is. A videót több mint 70 milliószor tekintették meg, ebből 221 ezer személynek tetszett, 6 ezernek pedig nem.

Whiskey In The Jar (Garage Inc.) – 1998

Mint sok más együttes, a Metallica is felmutatott egy remek feldolgozást Thin Lizzy dalából. A Whiskey In The Jar a banda 1998-ban megjelent Garage Inc. című válogatásalbumán szerepel, amely csakis feldolgozásokat tartalmaz.

A dalhoz kisfilmet is forgattak, amely egy házibuliszerűséget jelenít meg, ahol természetesen a Metallica zenél egy szoba kellős közepén. A klipet majd 12 millióan tekintették meg, és 50.638 ember lájkot dobott rá, 1.432-nek viszont nem nyerte el a tetszését.

Nothing Else Matters (Metallica) – 1991

Szintén a zenekar névadó albumáról származik ez a dal, amely egyben a Metallica legismertebb alkotásainak egyike, leginkább lassú tempója miatt vált olyan népszerűvé.

A dalhoz készült kisfilm felér egy werkfilmmel, ugyanis bemutatja, hogy a banda hogyan készült fel a stúdióban, a próbateremben, valamint a dalt is ott adják elő.

Ez a kisfilm 21 és fél millió megtekintést kapott, majdnem 100 ezer tetszés nyilvánítást és 1.482 nemtetszést.

The Day That Never Comes (Death Magnetic) – 2008

Cikkünk utolsó Metallica-kisfilmje a 2008-ban megjelent albumon kapott helyet, valamint ugyanebben az évben kislemezként is debütált.

A kisfilmet a zenekar egy sivatagban forgatta Los Angeles környékén. A klipben az együttes mellett a történet középpontjában két katona kapott szerepet, akik közül az egyik egy robbanást követően megsérül. Társa azonnal elsősegélyt nyújt neki, majd elszállítják, a háború pedig folytatódik tovább.

Ez a kisfilm a 14 milliós nézettséget szárnyalta túl, amelyből 68 ezer embernek tetszett, alig ezernek viszont egyáltalán nem jött be.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek