Starity

A legsikeresebb videoklipek: Tarja

2014. február 21. 08:08   |   Szerző: kicsikoki

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekesnő 2005-ben távozott Finnország leghíresebb metal-bandájából, a Nightwishból. Az énekléssel nem hagyott fel, az elmúlt kilenc évben három szólóalbummal mutatta meg, hogy van élet a Nightwish után.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Tarja

Die Alive (My Winter Storm) – 2007

A Die Alive mai napig az énekesnő egyik legnépszerűbb dala, ami legelső albumáról származik, és a legelső klipek egyike is. A kisfilm egy elhagyatott kastélyban játszódik, ahol Tarja egy matracon ébred, körülötte kutyákkal. Amikor próbál kijutni, szobáról szobára jár, és meg is sérül. Majd talál egy kék-fekete ruhát, ami tökéletesen illik rá, és miközben felhúzza, begyógyítja sebeit. A nagy vihar közepette sikerül kijutnia, a klip végén pedig az esőben láthatjuk énekelni.

Ez Tarja legsikeresebb kisfilmje, több mint kétmilliós nézettséggel bír.

Until My Last Breath (What Lies Beneath) – 2010

A What Lies Beneath egyik legnépszerűbb számához két klip is készült, az első mégis nagyobb sikernek örvendd. Maga az album különlegessége is, hogy Tarja írta a legtöbb dalt a lemezen, és szinte mindenben segédkezett.

A klipben Tarját Izlandon láthatjuk a tengerparton énekelve, miközben egy búvár a mélybe merül, és a sötétbe képzel egy fehér fátyolruhás sellőt, Tarját. A szöveg kapcsán sokan próbálták összekötni a dalt a Nightwishsal való történtekkel. Az egymilliós nézettséget is áthaladva, az Until My Last Breath az énekesnő egyik legsikeresebb kisfilmje lett.

Victim Of Ritual (Colours In The Dark) – 2013

A dal az énekesnő legfrissebb lemezéről származik, és az első kislemezes klipes dal is egyben. A Ravel Bolerója-ihlette szám az énekesnő egyik kedvenc dala is az új lemezről, és a kisfilmben sötét szellemekkel küzd. Feltűnnek az album szimbólumai, mint például a festővásznakon a minta, ami a borítón is helyet kapott.

Habár a videó tavaly júliusban debütált, a nézettsége már hamarosan átlépi az egymillós nézettséget, ezzel Tarja legsikeresebb klipjei közé kerülve.

I Feel Immortal (What Lies Beneath) – 2010

Szintén az énekesnő második albumáról származik a dal, amit Tim Burton filmje inspirált, a Frankenweenie. A kisfilmet ugyanott forgatták, ahol az Until My Last első változatát, ezért tűnhet a helyszín ismerősnek. A klipben Tarja mellett egy karakter tinédzserré, felnőtté, majd időssé válását láthatjuk, aki elérhetetlen szerelméért küzd, hiába.

A klip és a kislemez is az utolsó pillanatban érkezett, ezért az énekesnő nemcsak ugyanazon a helyszínen forgatta le a klipet, de még a fekete és fehér ruha is megegyezik a fent említett videóban szereplővel. A 789.095-ös nézettségével Tarja egyik legsikeresebb klipje.

Into The Sun (Colours In The Dark) – 2013

Tarja állítása szerint ez a dal „csak úgy” jött, nem volt tervezve az albumra, így a deluxe kiadáson bónuszszámként kapott helyet. Hiába nem tartozik a lemez építőelemei közé, a gyönyörű balladához egy klip is készült, ami az énekesnő Act I című DVD-jének amolyan előzeteseként jelent meg.

A felvétel a WLB Final Tour utolsó koncertjén, Rosarióban készült, és különlegessége, hogy nem lett sem feljavítva, sem retusálva. Tarja naplementében íródott száma hamar belopta magát a rajongók szívébe, és az öt legsikeresebb videoklip közé is bekerült.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek