Starity

Antonio Banderas a föld alatt forgat

2014. február 20. 08:08   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban megkezdődtek a The 33 című, valós eseményeket feldolgozó film chilei forgatási munkálatai.

hirdetés
Antonio Banderas a föld alatt forgat

2010-ben harminchárom bányász rekedt a föld alatt 69 napra a chilei Copiapó közelében. Az Antonio Banderas, Juliette Binoche és Rodrigo Santoro főszereplésével készülő film egyes jeleneteit a szerencsétlenség helyszínén forgatják; januárban kolumbiai sóbányákban filmeztek.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint már áll a Remény nevet viselő tábor, amelyet annak idején a bányászok családtagjai számára építettek, míg zajlottak a mentési kísérletek.

„A történet, amelyet elmesélünk, valójában sokkal nagyobb jelentőségű és sokkal rejtélyesebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Zorro egy nagyon bátor hős, de nem létezik. Ezek a bányászok viszont igen, és ez az, amit megpróbálunk visszaadni a vásznon: a valós emberi küzdelmeket” – mondta Banderas a múlt heti sajtótájékoztatón, amely Sebastian Piñera elnök házában zajlott.

A spanyol színész a Mario Sepúlveda nevű bányász bőrébe bújik, aki a csapat karizmatikus vezetőjeként híresült el – elsőként mentették ki, és Chilében a Super Mario becenévvel emlegetik hősies tettei miatt.

Juliette Binoche Maria Segoviát, az egyik bányász testvérét kelti életre, aki a táborhely vezetőjeként lett ismert. A jelenlegi állás szerint olyan színészek szerepelnek még benne, mint Lou Diamond Phillips, Gabriel Byrne vagy James Brolin.

A film a hírek szerint év végére, vagy a következő év elejére kerül a mozikba; a rendezője Patricia Riggen (Így neveld az anyádat).

Fotó: Antonio és a hős bányász, Mario Sepúlveda | AP Photo/Luis Hidalgo

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek