Starity

Az Ördög hegedűse Rómában is tarolt

2014. február 20. 14:02   |   Szerző: Éowyn

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Paganiniről szóló filmjének premierjére érkezett hétfőn David Garrett hegedűművész az olasz fővárosba.

hirdetés
Az Ördög hegedűse Rómában is tarolt

David Garrett, napjaink egyik kiváló hegedűművésze a híres-hírhedt itáliai hegedűvirtuóz, Niccolò Paganini (1782–1840) bőrébe bújt a filmvásznon. Németországban ősszel volt látható a Der Teufelsgeiger című alkotás, amely már a nyolcadik Paganini-film a sorban.

David kezdetben a film zenéjének megírásával foglalkozott, és közreműködött a forgatókönyvírásban is, majd végül ő játszotta el az Ördög hegedűse néven is emlegetett zseni szerepét. A német FocusOnline-nak adott interjúja szerint ezzel egy álma vált valóra. Paganini furcsa testtartását és teátrális előadásmódját is magára öltötte, és nem volt nehéz beleképzelnie magát a művész bőrébe, aki a 19. század szupersztárjának számított.

„Ez egy olyan szerep, amelyet nyugodt szívvel elvállaltam. Nem tűzoltót vagy szuperhőst játszom. Bármi más őrültség lett volna, mivel nem vagyok színész; mással nem tudtam volna azonosulni. Paganini életét az elejétől a végéig ismerem. Például a gyerekként átélt élményeihez is olyan saját érzelmeket tudok kötni, amelyet egy színész csak elképzelni lenne képes”mondta az annak idején szintén csodagyereknek tartott David.

A film betétdalában Nicole Scherzinger énekel David hegedűjátéka mellett:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek