Starity

A legsikeresebb videoklipek: Shakira

2014. február 24. 11:11   |   Szerző: SHSophie2000

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Shakira a 90-es évek óta tevékenykedik a zeneiparban, így nem meglepő módon ő is előhozakodhat több videoklippel. Lássuk, melyek ezek közül a legnézettebbek a világ legnagyobb videómegosztó portálján, a YouTube-on.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Shakira

Waka Waka (This Time for Africa)

Shakira legsikeresebb videoklipjének jelen állás szerint a 2010-es Waka Waka számít. A számot a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra készítették, a rendezője Marcus Raboy volt. A dal és a klipben szereplő tánc pedig a mai napig világsikernek számít. A klip idén januárban ugrotta át a 600 milliós megtekintést a YouTube-on, spanyol megfelője pedig szintén átugrotta a százmilliós lécet.

A videó különlegességge, hogy többek között szerepel benne Gerard Piqué, Dani Alves, Idriss Carlos Kameni, Rafael Márquez, valamint Lionel Messi is.

Rabiosa ft. Pitbull

A Pitbull-lal közösen felénekelt számhoz készült videoklipet 2011. április 24-én kezdték el forgatni Barcelonában. A videó azonban két hónappal később, 2011. június 7-én került fel a videómegosztó portálra. A klip egy házibuliban kezdődik, ahol Shakira rövid, sötét hajjal jelenik meg, majd rúdtánctudását is megmutatja, immár szőke hajjal.

A kritikusok tetszését nagyban elnyerte a videó, negyvennyolc óra leforgása alatt több mint kétmillióan tekintették meg. Érdekessége – amellett, hogy Jaume de Laiguana rendezte, aki már többször is dolgozott együtt az énekesnővel –, hogy a közreműködő rapper, Pitbull nem szerepel benne.

Loca (spanyol változat) ft. El Cata

A 150 milliós nézettséggel bíró klipet a barcelonai tengerpart mellett forgatták Spanyolországban, 2010 augusztusában, szintén Jaume de Laiguana rendezésében. Viszont ez a videoklip sem lett szokványos, ugyanis gerilla-stílusban rendezték, kihasználva a kézi kamerák sajátosságait.

„Úgy döntöttem, hogy most valami spontánt szeretnék, önmagam akarok lenni, szabad. Ugyanis erről szól ez a dal”mondta Shakira a kisfilmről.

Hips Don't Lie ft. Wyclef Jean

A dal eredetileg Shakira 2006-os albumán debütált. A klip Sophie Muller rendezésében készült, és Los Angelesben forgatták. Nagy sikernek örvendett, előkelő helyen végzett az iTunes ranglistáján, több héten keresztül vezette azt. Ezek mellett ez lett 2006 legnézettebb videója, és az MTV Video Music Award a Legjobb koreográfia díjjal jutalmazta. A videót jelenleg több mint 149 millióan tekintették meg.

Can't Remember to Forget You ft. Rihanna

Shakira hivatalos VEVO-csatornáján az előkelő ötödik helyen a Rihannával közös klipje, a Can't Remember to Forget You áll, amely alig egy hónapja, 2014. január 30-án került fel a YouTube-ra, de azonnal meg is döntötte a VEVO rekordját, hiszen egy nap leforgása alatt több mint 17 millióan tekintették meg a Joseph Kahn által rendezett kisfilmet. Ezzel megelőzte többek között Miley Cyrust, Justin Biebert és a One Directiont is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek