Starity

Tízezren jelentek meg a Rómeó és Júlia vetítésén

2014. február 27. 11:11   |   Szerző: Kelly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február 22-én a Rómeó és Júlia kiköltözött a Budapesti Operettszínház színpadáról.

hirdetés
Tízezren jelentek meg a Rómeó és Júlia vetítésén
Fotó: Nagy Gábor

A musical nem véglegesen hagyta el az anyaszínházat, mindössze egy napra a debreceni Főnix Csarnokba került, hogy az ottani közönséget is elkápráztathassák a két fiatal tragikus szerelmi történetével, mindezt átszőve fantasztikus színészi alakításokkal, és csodálatos dallamokkal tarkítva.

Február 22-én délután és este is teltház előtt játszották a musicalt, ami összesen majdhogynem 10 ezer főt jelent! A nézői visszajelzések alapján nem csalódtak az előadásban, sőt a díszletet lenyűgözőnek találták, a dalok többségét persze már mindenki ismerte, a hangzás viszont csak még varázslatosabbá tette az élményt számukra. Gérard Presgurvic sem véletlenül nyilatkozta nemrégiben, hogy „a Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság”.

Debrecenben Dolhai Attila játszotta Rómeót mindkét előadáson, Júlián Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett osztozott, Lőrinc barátot Földes Tamás, majd pedig Szomor György alakította, Escalusként György-Rózsa Sándor, aztán Szentmártoni Norman lépett színpadra, Parist előbb Kádár Szabolcs, utána pedig Szerényi László elevenítette meg, a további szerepekben pedig Janza Kata, Csengeri Ottília, Szabó P. Szilveszter, Brasch Bence, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika és Csuha Lajos varázsolta el a közönséget.

Egyébként az előadás kellékeit, a díszleteket és jelmezeket tíz kamionnal szállították a fővárosból, a 400 négyzetméteres színpadot pedig már 18-án elkezdték építeni.

A színház, illetve a rendezvényt szervező Ív Produkció Kft. elhatározta, hogy támogatókat gyűjtenek, akiknek köszönhetően olyan emberek is eljuthatnak megnézni az előadást, akiknek amúgy nem lenne rá elég pénze. A nemes célt véghez is vitték, hiszen az ottani önkormányzat és egyéb hajdú-bihari vállalkozóknak hála több mint 700 hátrányos helyzetű gyerek és felnőtt ingyen nézhette meg a musicalt!


(A Dada, Júlia és Capuletné: Nádasi Veronika, Vágó Zsuzsi és Janza Kata)
Fotó: Nagy Gábor

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek