Starity

David Walliams lesz a BBC új Agatha Christie-drámájának sztárja

2014. március 03. 10:10   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színész fogja játszani a híres duó (Tommy és Tuppence) egyik tagját a BBC új drámájában, a Bűnszövetkezetben. Hosszú évek után pedig az ITV befejezi a Marple-t is, az új jogokkal immár a BBC rendelkezik.

hirdetés
David Walliams lesz a BBC új Agatha Christie-drámájának sztárja

David Walliams megerősítette, hogy szerepet kapott és vállalt az új, közelgő hatrészes Bűnszövetkezetben, mely sorozat egyébként Agatha Christie azonos című munkáját dolgozza fel, s ami előreláthatóan 2015 vége felé kerül először adásba a BBC-n.

A BBC megvásárolta a jogot, hogy – többek között – Agatha Christie ezen munkáját elkészíthesse. Ráadásul közeleg a szerző 125 éves évfordulója is, melyre eredetileg szánják a drámát és amely alkalomból kifolyólag szinte egész nap az írónővel foglalkoznának adásaikban.

Walliams kelti életre Tommyt, az egyik felét Christie detektívduójának. A történet a Bűnszövetkezetben című novellás köteten alapul majd. Érdekesség, hogy ezekben a történetekben nem egyetlen személy, hanem egy házaspár nyomoz.

„Ezeket az izgalmas történeteket képernyőre álmodni nagyszerű dolog, arra törekszünk, hogy Tommy és Tuppence végre elfoglalhassák az őket megillető helyet a már ikonikusnak számító két Agatha Christie-karakter, Poirot és Miss Marple mellett” – magyarázta Walliams.

A Tuppence szerepét alakító színésznő neve egyelőre ismeretlen, valószínűleg még keresik az őt megformáló hölgyet.

Korábban a Bűnszövetkezetben már adaptálásra került egy 1983-as televíziós sorozat formájában, melyet még az ITV tűzött műsorára. A BBC viszont ezúttal megvásárolta a jogokat, így a műsorszolgáltatás- és készítés lehetőségét a ők kapták meg.

Sarah Phelps adaptálja Christie legolvasottabb könyvét, a Tíz kicsi négert, mely egy három részből álló dráma. A könyv, mely arról szól, hogy tíz idegen csapdába esik egy szigeten, több mint 100 millió példányban kelt el világszerte.

A BBC műsortervében nemcsak az írónő történetei szerepelnek, hanem különféle dokumentumfilmek is az írónőről.

A BBC drámáit készítő részleg vezetője, Ben Stephenson minden izgalom fölé helyezte az új projekteket: „Nagyon örülök, hogy a BBC egy hosszú távú kapcsolat kialakítását kezdeményezte Agatha Christie-vel és munkásságával. Mind a BBC, mind pedig Christie ugyanolyan ragyogóan brit, ez pedig remek lehetőségeket tartogat.”

A múlt év folyamán az ITV lezárta régi, már klasszikusnak számító sorozatát, mely az egyik legnépszerűbb figurának, Hercule Poirotnak mesélte el izgalmas és elgondolkoztató kalandjait. A széria főszereplője David Suchet volt, aki a címszereplő bőrébe bújt részről-részre 1989-től egészen 2013-ig. Az ITV ezzel párhuzamosan egy Miss Marple sorozatot is készít, amely a krimikirálynő Marple történetein alapul ugyan, mégsem igazán tökéletesek, mivel az első hat részt követően a készítők más Agatha regényeket és novellákat is beépítettek a forgatókönyvbe, olyanokat, amelyekben eredetileg nem is szerepelt a kotnyeles, ám rendkívül okos idős hölgy. A kereskedelmi csatorna 2014-re még érvényes jogokkal rendelkezik, ám ennek lejárta után immár a BBC kezében lesz a gyeplő. Így hát úgy tűnik, hogy Agatha Christie és munkássága számára nemsokára új otthont biztosít egy másik csatorna az Egyesült Királyságban. Ez pedig ezzel párhuzamosan azt is jelenti, hogy az ITV végleg befejezi Miss Marple történeteinek megfilmesítését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek