Starity

Itt van Michael Fassbender új filmjének előzetese

2014. március 08. 08:08   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megérkezett az idei Sundance Filmfesztiválon bemutatott film, a Frank első trailere, a főszerepben a papírmaséfejű Michael Fassbenderrel.

hirdetés
Itt van Michael Fassbender új filmjének előzetese

Január 17-én debütált a Sundance Filmfesztiválon az ír Lenny Abrahamson új filmje, a Frank, mely az angol zenész, Chris Sievey, azaz színpadi karaktereként Frank Sidebottom életének nagyrészt fiktív feldolgozása. Sidebottom legnagyobb érdekessége az volt, hogy mikor zenekarával élőben játszott, egy óriási, igen jellegzetes papírmaséfejet viselt, ezt pedig természetesen átmentette a film is, így a főszereplőt alakító színész, Michael Fassbender is ebben lesz látható, ő viszont az egész játékidő alatt. A 12 év rabszolgaság Oscar-jelölt sztárja mellett fontosabb szerephez jut még a filmben a Harry Potter-szériából ismert Domhnall Gleeson és Jake Gyllenhaal páratlanul tehetséges nővére, a gyönyörű Maggie Gyllenhaal is.

A történet szerint Jon (Gleeson), a fiatal önjelölt zenész csatlakozik a címszereplő, a megkérdőjelezhető épelméjűségű Frank (Fassbender) Soronprfbs nevezetű excentrikus art-rock bandájához, akikkel Írországba utazik felvenni a következő lemez anyagát.

A sundance-es premier után többnyire pozitív fogadtatásban részesült Abrahamson nem mindennapi komédiája, leginkább eredetiségét, sajátos hangvételét emelték ki. A filmhez most megérkezett az első előzetes is, hiszen ha máshol nem is, az Egyesült Királyságban május elejétől már a mozikban is megtalálható lesz.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek