Starity

Ilyen trendeket jósoltak az elmúlt 100 évben

2014. március 12. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

14 abszolút abszurd elképzelés a „jövőbeli” divattal kapcsolatban — azaz ilyen trendeket jósoltak nekünk az elmúlt évszázadban.

hirdetés
Ilyen trendeket jósoltak az elmúlt 100 évben

Az 1900-as évek számos újítást tartogattak a divat terén, de vajon miféle jövőt jósoltak az utókornak? Cikkünkben tizennégy merész vagy kivitelezhetetlen elképzelést mutatunk be, amit az elmúlt száz évben jövendöltek számunkra:

1.) 1930-ban úgy gondolták, a jövő ruhája áttetsző, hálós, csipkés anyagokból fog készülni, hogy „megragadja a férfiak figyelmét”. Az elgondolás tulajdonképpen bejött, a tüll- és csipkés anyagoknak köszönhetően pedig végül kialakult a lotyós változat is.

2.) Az 1960-as években úgy hitték, a jövőben a kötött anyagoké lesz a főszerep, egészen pontosan a 2000-es éveket célozták meg látomásaikkal. Még a drótkerítés-pulcsi is merész, de az a nadrág mindent visz.


Fotó: Jim Gray/Keystone / Getty Images

3.) Az alábbi kosztüm azt hivatott bemutatni, hogy a női szoknyák kora végérvényesen leáldozik, és egy elektromos öv érzékelni fogja a hőmérséklet-változást, és aszerint melegít vagy hűt minket a dressz (bár úgy lenne!).

4.) Íme egy 1930-as évekbeli elképzelés arról, hogyan fognak kinézni az esküvői rucik a 2000-es évekre — arról nem is beszélve, hogy az akkori divatmágusok szerint megalkotják majd az üvegből készült esküvői ruhát is! Hogyan?!

5.) Pierre Cardinnak a hatvanas években volt néhány fura ötlete arról, merre halad majd a divat a századforduló közeledtével. Úgy fest, nagyon reménykedett abban, hogy mindenki űrhajós ruhába bújik.


Fotó: Keystone/Hulton Archive / Getty Images

6.) Az 1980-as évek olyan összeállításokban reménykedtek, amelyeken helyet kapnak különös, rádiós-telefonos kiegészítők (és egy bizarr fémkorona mint adóvevő). Ez lenne a Google Glass őse?

7.) 1969-ben ilyennek jósolták a modern fürdőruhát, fura, napszemüvegeket idéző masnikkal. És bólyával a fejen.


Fotó: Evening Standard / Getty Images

8.) A hetvenes évekbeli Pierre Cardin szerint a jövő apácái ekképpen fognak kinézni: a harmadik összeállításhoz hasonlóval találkozhatunk halloweeni partikon, akárcsak szexi rendőrnővel és lotyós tanárnővel.


Fotó: Leonard Burt/Central Press / Getty Images

9.) Íme, egy alumíniumból készült ruha, amelyhez egy villanykörte is társul, hogy annak segítségével – idézzük – „megtaláljuk az igazit”. Ez most valami vicc, ugye?

10.) 1962-ben ilyennek képzelték a 2000-es évek fürdőruháját. Meg kell mondanunk, egészen klassz összeállítás, de mit keres ott Drakula köpenye?


Fotó: RDA / Getty Images

11.) Az elemmel működő kabát, amely melegen tart minket a hidegben, a hőfoka pedig szabályozható. A fotó az egyik 1939-es Vogue-ban található, és örülnénk mi is egy ilyennek, bár a sütőkesztyűt elhagynánk az összeállításból.


Fotó: Vogue

12.) Ez az 1970-es kreálmány legalább környezetbarát, bár elborzasztó látványt nyújt.


Fotó: Keystone-France/Gamma-Keystone / Getty Images

13.) Az Arsenal Peter Storey-ja „a jövő mezét viseli”. Hát... nem is tudjuk. Sokkal inkább hasonlít műugróra, profi jégkorcsolyázóra, de még egy torreádorra is.


Fotó: Popperfoto / Getty Images

14.) Az 1960-as években ilyeneknek jósolták a jövő pincérnőit — nem is tévedtek akkorát, a csíkos uniformishoz hasonlóval manapság is sok helyen találkozhatunk.


Fotó: Underwood Archives / Getty Images

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek