Starity

Mit mond rólad a háziállatod?

2014. március 16. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kutya- és macskatartó emberek között nagy különbség van: kutatásokból kiderült, milyen személyiségek rejlenek kutya- és macskapártiak közt.

hirdetés
Mit mond rólad a háziállatod?

A kutyák és macskák háborújában a kutyusok nyerték a legutóbbi csatát – vagy legalábbis gazdijaik. Nemrég nyilvánosságra hozott kutatások alapján kiderült, hogy nemcsak a kutyák a népszerűbb háziállatok a lakásokban, de azok tulajdonosai koránkelők, keményen dolgoznak, házasságpártiak és sokkal pozitívabbak, mint a macskatartók.

A cicusokat előnyben részesítő emberek többnyire éjjeli baglyok, félénkek, egyedülállóak és rendetlenek (mind környezetük, mind magánéletük) – számolt be a Daily Mail.

A Petplanon keresztül végzett tanulmány során az is kiderült, hogy kutyákat többnyire családos emberek, míg macskákat a szingli, húszas éveiben járó nők nevelnek. A megkérdezettek 77 százaléka kutyát, 21 százaléka macskát, két százaléka pedig nyulakat tart, melyek egyébként a kreatív emberek körében jellemző.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek