Starity

Mark Webberé a pole!

2010. augusztus 28. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Formula–1-es Belga Nagydíj időmérő edzésén fontos szerepet játszott az eső, ami többeket is megtréfált, bár a papírforma így sem állt a feje tetejére. Végül Mark Webbernek sikerült megszereznie a pole-pozíciót.

hirdetés
Mark Webberé a pole!

Amint azt már megszokhattuk, Belgiumban nem lehet megúszni az esőt. A pilótáknak már az első etapban meggyűlt a baja az időjárással, ugyanis alig indult el a mezőny, eleredt az eső, ami várható volt, viszont Vitalij Petrov kicsúszása miatt meg kellett szakítani az időmérőt.

A Renault újonca a kilences kanyarban ráhajtott a rázókőre, ami még vizes volt, így autója kipörgött, és szerencsétlenségére a gumifalnak koccant. Első szárnya megsérült ugyan, de ettől függetlenül még visszamehetett volna a boxba, de a vizes fűről már nem tudott elindulni, így számára itt véget ért a kvalifikáció. Néhány perces szünet után újra megnyílt a boxutca, ám ekkor egyes részeken imét esni kezdett az eső, többen kicsúsztak, megpördültek, de így is mindenki körbe tudott vergődni.

A második etap már okozott némi meglepetést, Nico Rosberg, illetve Michael Schumacher  kiestek. Így Nico Hülkenberg és Adrian Sutil bejutott a Q1-be.

A Q3-ban kialakult a rajtsorrend, itt is akadt meglepetés, a legnagyobb talán az egész hétvégén jónak tűnő Ferrari, igaz Massa 6. lett, de csapattársa csak a 10. helyen zárta az időmérőt.

Michael Schumacher 10 helyes rajtbüntetést kapott a Hungaroringi incidens miatt, Nico Rosberg autójában váltót cseréltek így őt 5 hellyel büntették.Illetve Timo Glock is 5 helyes büntetést kapott.

A rajtsorrend:

  1. Mark Webber
  2. Lewis Hamilton
  3. Robert Kubica
  4. Sebastian Vettel
  5. Jenson Button
  6. Felipe Massa
  7. Rubens Barrichello
  8. Adrian Sutil
  9. Nico Hülkenberg
  10. Fernando Alonso
  11. Jaime Alguersuari
  12. Vitantonio Liuzzi
  13. Sébastien Buemi
  14. Heikki Kovalainen
  15. Nico Rosberg
  16. Jarno Trulli
  17. Kobajasi Kamui
  18. Bruno Senna
  19. Jamamoto Szakon
  20. Timo Glock
  21. Michael Schumacher
  22. Pedro de la Rosa
  23. Lucas di Grassi
  24. Vitalij Petrov

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek