Starity

Elindult Cher turnéja

2014. március 25. 16:04   |   Szerző: stikalika

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombaton, azaz március 22-én éjjel megkezdődött Phoenixben Cher legújabb turnéja, mely a Dressed To Kill Tour nevet viseli és 49 fellépésből áll.

hirdetés
Elindult Cher turnéja

Cher azon nagyon kevés előadó közé tartozik, akik turnéjukkal már több mint egymilliárd dollár bevételre tettek szert, számítások szerint az eddigi koncertsorozatait közel tízmillió ember látta, számos Emmy-, Grammy- és egyéb neves díjat zsebelhetett már be.

2011-ben fejezte be rezidensségét Vegasban, ahol Céline Dion első és jelenlegi show-ja között lépett fel 200 koncert keretében három évig. Akkor 20 táncossal, egy 5 fős zenekarral és a világ legnagyobb kivetítőjével várta közönségét a lélegzetelállító műsorra. Már akkor azt mondta, imád fellépni, de neki inkább a világszerte megtölthető tomboló arénák és a turnéhangulat a kedvence, mintsem a 4500 fős színházban való előadás.

Ennek jegyében szeptemberben, új albuma megjelenésének napján be is jelentette, hogy elindítja 49 állomásos turnéját. Egyelőre csak Észak-Amerikában vannak koncertek, de úgy tudni, tervezik az európai szakaszt is. Az első koncert magyar idő szerint vasárnap reggel 5-től kezdődött Phoenixben, és Cher egy rendkívül friss dallistával, 20 sláger előadásával és egy közel kétórás műsorral szórakoztatta a teltházas közönséget.

Rengeteg új dalt adott elő, többek között mind a két burlesque-es betétdalát és öt dalt a Closer To The Truth című, tavalyi albumáról. 12 jelmezt viselt a műsor alatt, melyeket 40 év után először nem a legendás Bob Mackie tervezett, ugyanakkor rendkívüliek voltak. A májusban 68 éves énekesnő alakját rengetegen megirigyelhetik, na meg azt is, hogy a koncertet végigpörögte, táncolta és énekelte élőben.

A műsor rengeteg ikonikus pillanatot ölel fel. Cher a trójai falóból előlépve énekel, Kleopátrának öltözve a magasból ereszkedik le, 15 éve elhunyt férjével énekel virtuális duettet a kivetítők segítségével, csilláron ülve jelenik meg, végül pedig az utolsó ballada alkalmával körberepüli az arénát.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek