Starity

A legsikeresebb videoklipek: Nickelback

2014. március 27. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kanadai Nickelback idén ünnepli fennállásának 19. évfordulóját, így joggal követeltek helyet maguknak cikksorozatunkban. Lássuk a srácok legsikeresebb szerzeményeit!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Nickelback

Savin' Me (All The Right Reasons) – 2006

A Savin' Me című szerzemény a csapat ötödik stúdióalbumán, az All The Right Reasonsön kapott helyet 2006-ban. Érdekesség, hogy ez a dal csendül fel A halálraítélt című film végén, emellett pedig a Csillagközi romboló és a Szökés című sorozatoknak is betétdala volt.

A nótához készült kisfilm is meglehetősen érdekesre sikeredett, ugyanis egy fiatalembert mutat be, aki – miután megmentik az életét – különböző számsorozatokat lát az emberek feje fölött egészen addig, míg ő is meg nem ment egy ártatlan életet, hiszen ezek a számok azt mutatják, hogy az adott illetőnek mennyi ideje is van hátra az életből.

A legnagyobb videómegosztó portálon mindeddig 24 és fél millió alkalommal került megtekintésre a kisfilm, melyből közel 112 ezer nézőt megnyert magának, 1200-at pedig nem.

Someday (The Long Road) – 2003

A Someday címre keresztelt nóta 2003. augusztus 5-én indult hódító útjára kislemezként és hamar a zenei listák élén találta magát: Kanadában listaelső volt, az Egyesült Államokban a 7. helyig tornázta magát, az Egyesült Királyságban pedig a 6. helyet tudhatta magáénak. Érdekesség, hogy a Karaoke Revolution Volume 3. játékban is feltűnt, valamint a Döglött Akták című sorozat betétdalaként is felcsendült.

A dalhoz készült videoklipben egy félresikerült kapcsolatot láthatunk, melyben a főszerepeket Clint Carletonra és Daniella Evangelistára osztották, akik igen jó választásnak bizonyultak, hiszen közel 40 millió megtekintőből 121 ezer pozitív és csupán kétezer negatív szavazatot kapott a videó.

Rockstar (All The Right Reasons) – 2006

A Rockstar szintén a 2006-os megjelenésű ötödik stúdióalbumon, az All The Right Reasonsön kapott helyet és igen megosztotta a zenekritikusokat és rajongókat egyaránt. Míg a Rolling Stone magazin beválasztotta a számot a 2007 100 Legjobb Nótája című listára, addig a Buzzfeed szerkesztői a valaha írt 30 legrosszabb dal közé sorolták a következő magyarázattal: „Ha egy nap az idegenek ellepnék a Földet és megkérdeznék, miért utálja mindenki a Nickelbacket olyan nagyon, ez a dal lenne a tökéletes magyarázat.

Mindent összevetve a dal és a hozzá készült videoklip statisztikái igen jó eredményeket mutatnak – talán a meggyőző sztárdömpingnek hála -, hiszen napjainkig több mint 56 millió alkalommal kattintottak rá, melyből 164 ezren gondolták jónak és közel 8 ezren vélték úgy, hogy Chadék alkottak már jobbat is.

How You Remind Me (Silver Side Up) – 2001

A How You Remind Me a csapat egyik legsikeresebb dala, hiszen attól eltekintve, hogy több mint 10 éves, ugyanolyan népszerűségnek örvend, mint megjelenésének idején, mitöbb: nemrégiben a frontember felesége, Avril Lavigne is feldolgozta a nagysikerű dalt.

Érdekesség, hogy a szerzeményt Chad Kroeger egyik volt barátnője, Jodi ihlette, mely a legtöbb országban első vagy második helyet szerzett, így többek között első volt Ausztriában, Dániában, Írországban, Lengyelországban és Kanadában is.

A nótához készült kisfilmet közel 65 millió alkalommal tekintették meg a mai nappal bezáróan a YouTube-on, melyből megközelítően 265 ezren kedvelték és csupán 4 és félezren gondolták úgy, hogy kevésbé volt jó.

When We Stand Together (Here And Now) – 2011

A When We Stand Together a csapat 2011-ben megjelent hetedik nagylemezén, a Here And Now-n kapott helyet és megjelenését követően hamar megszerettette a zenekart azokkal is, akik korábban nem rajongtak ezért a post-grunge-os alternatív stílusért.

Érdekesség, hogy a dal a WWE Tribute to the Troops című műsor betétdala volt, 2012. május 26-án pedig Lucian Bute és Carl Froch erre a dalra vonultak ringbe egymás ellen.

Mindazonáltal a dal igen megosztotta a Nickelback rajongótáborát, mivel sokaknak ugyan tetszett ez a kissé újhullámos dal, ám voltak, akik úgy vélték, ezzel a nótával már valami egészen más stílust képvisel a csapat. Ennek ellenére vagy éppen ezért a When We Stand Together az eddigi legtöbbet lejátszott Nickelback szám a YouTube-on, ugyanis eddig több mint 68 millió alkalommal kattintottak rá, melyből 158 ezren kedvelték és 9 ezren vélték úgy, hogy nem volt jó.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek