Starity

35 éves lenne Heath Ledger

2014. április 05. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ausztrál, Oscar-díjas színész tegnap ünnepelte volna 35. születésnapját, ám sajnos már közel hat éve nincs közöttünk.

hirdetés
35 éves lenne Heath Ledger

Heath Ledger neve feltehetően senkinek sem újdonság, hiszen az ausztrál színész kisebb-nagyobb szerepeivel örökre beírta magát a filmtörténelembe. Gondoljunk csak a Túl a barátságonban, a Lovagregényben, a Casanovában vagy A sötét lovagban nyújtott alakítására bizonyítékként. Születésnapja alkalmából lássuk emlékeztetőként, hogyan telt Heath életének rövid 28 éve!

1979. április 4-én Heathcliff Andrew Ledger néven látta meg a napvilágot Sally Ledger Bell és Kim Ledger második gyermekeként. Érdekesség, hogy a szülők a rajongásig odavoltak Emily Brontë nagy sikerű regényéért, az Üvöltő szelekért, így gyerekeiket a főszereplők után nevezték el Catherine-nek és Heathcliffnek.

Heath tehetségére már 10 éves korában felfigyeltek, ugyanis egy iskolai rendezvény keretein belül ő játszotta Pán Péter szerepét. Tanulmányait a Guildford Grammar Schoolban folytatta, de igazán csak 16 évesen döntötte el, hogy színészi pályára szeretne lépni, ennek érdekében pedig legjobb barátjával, Trevor DiCarlóval Sydney-be utaztak, később mégis visszatértek Perthbe.

Első hivatalos szerepét 1996-ban a Sweat című tévésorozatban vállalta: egy homoszexuális kerékpározót, Snowy Bowles karakterét alakította. Még ebben az évben elvállalt egy másik szerepet egy kérészéletű sorozatban, a Roarban. Első komoly szerepét 1999-ben, a 10 dolog, amit utálok benned című tinifilmben kapta, mely igen jó választásnak bizonyult, ugyanis még abban az évben eljátszhatta a főszerepet a Kéz és ököl című filmben.

Kevesen tudják, hogy Heatht vonzotta a produceri és rendezői szék is: szívesen rendezett volna videoklipet, ám ez az álma végül nem teljesült be. Ettől eltekintve pályafutása igen magasra ívelt: 28 éve alatt mindössze 23 szerepben láthattuk őt. Halála után a 81. Oscar-gálán posztomusz neki ítélték a legjobb mellékszereplőnek járó díjat élete utolsó befejezett szerepéért, melyet A sötét lovag című Batman-filmben alakított Jokerként.

Magánéletét tekintve nem volt kirívó, mentes volt a botrányoktól és a viharos szakításoktól. Lisa Zane-nel, Heather Grahammel és Naomi Wattsszal is randevúzott, ám gyűrűt a Túl a barátságon forgatásán megismert Michelle Williams ujjára húzott, akitől 2005-ben kislánya született.

A családi boldogságot semmi sem ronthatta volna el jobban, mint az, amikor 2008. január 22-én manhattani lakásában rátaláltak a színész holttestére. 28 évesen gyógyszer-túladagolásban vesztette életét. Mivel a szervezetében egyetlen gyógyszerből sem találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget, így kizárható, hogy önkezével kívánt véget vetni az életének.

Egyes vélekedések szerint a kimerültség miatt volt szüksége ezekre a készítményekre; mások úgy gondolják, hogy gyilkosság áldozata lett. Ennek ellenére a mai napig nincs magyarázat arra, miért is vett magához annyi gyógyszert és a rendőrség sem nyilatkozott a színész halálának ügyében. Nyugodjék békében!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek