Starity

7 film, amitől megjön a kedved az utazáshoz

2014. július 02. 14:02   |   Szerző: Karina197

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összeszedtünk 7 filmet, amely a természet valódi erejét mutatja be nekünk és biztosan meghozza a nézők kedvét egy kis kiránduláshoz.

hirdetés
7 film, amitől megjön a kedved az utazáshoz

Az unalmas hétköznapok ellen tökéletes egy utazásról szóló film, mert nemcsak kikapcsolódunk általa, hanem új információkat szerzünk, motivációt nyerünk és teljesen új helyeket ismerhetünk meg. Készítettünk egy rövid listát azokról a mozifilmekről, amelyekben a természet kap főszerepet.

Út a vadonba – Into the Wild (2007)

Az amerikai film rendezője és forgatókönyvírója Sean Penn. A történet Christopher McCandless (Emile Hirsch) köré épül, aki rendkívül jól tanul az Emory Egyetemen. Megkapja a diplomáját, és úgy dönt, hogy a megtakarított 24 ezer dollárjából jótékonykodni fog, a többit pedig elégeti. Távol akar élni a társadalomtól, ezért stoppal elindul az alaszkai vadon felé. Chris megváltoztatja sok különös ember életét, akikkel út közben találkozik, viszont eddig még nem nézett szembe a természet veszélyeivel.

A főszereplőn kívül egy-egy részben találkozhatunk olyan színészekkel, mint Marcia Gay Harden, William Hurt, Hal Holbrook vagy Vince Vaughn.

The Art of Travel (2008)

Sem Magyarországon, sem külföldön nem a legnépszerűbb film, de akit érdekel egy több száz mérföldes utazás, annak mindenképp érdemes megnézni. Bár hivatalos magyar címe nincs, ha lefordítjuk, akkor az Utazás művészete elnevezést viseli. Szereplői: Christopher Masterson, Brooke Burns, Johnny Messner, és James Duval.

Conner Layne (Christopher Masterson) eltervezte, hogy feleségül veszi a gimnáziumi szerelmét, vett egy fehér kerítéses házat is, de váratlanul bejelenti, hogy búcsúzik és elutazik. A néző betekintést nyer a veszélyes Nicaraguai Köztársaságba, a Darien terület dzsungeleibe, az ősi inka városba, Machu Picchuba, ellátogathat Bolívia híres sóstavába, az Uyuniba, Kolumbiába, Panamába és Peruba is.

Hét év TibetbenSeven Years in Tibet (1997)

Az azonos című 1956-os könyv alapján készült a film, mely Heinrich Harrerről (Brad Pitt) egy tisztről, egy férfiről szól, akinek mindene meg volt – siker, szépség, hírnév, de neki ez kevés volt. Otthon hagyja a terhes feleségét, hogy a Himalája legfélelmetesebb csúcsait meghódítsa, mivel úgy gondolta, ennek a bravúrnak meg kell állandósítania a nevét.

De nem egy sikeres felemelkedés áll előtte, hanem halálos veszély, ellenséges fogság és hosszú-hosszú vándorlás. Végül eljut a titokzatos tibeti városba, Lhasába, ahol hét évet kell töltenie, ahol a fiatal Dalai Láma közeli barátja lesz. Itt, ebben az országban, ami távol van a civilizációtól, olyan dolgokat kell átélnie, melyek örökre megváltoztatják az életét.

Encounters at the End of the World (2007)

Ha valaki meg szeretné ismerni az Antarktisz igazi oldalát, az imádni fogja ezt a dokumentfilmet.

Werner Herzog, a rendező elhatározta, hogy az Antarktiszra utazik és egy filmet forgat arról, mit talál a jég alatt és megígérte, hogy nem egy újabb filmet fogunk látni a pingvinekről. A dokumentumfilm egy katonai repülőgéppel kezdődik, amely a McMurdo nevű amerikai antarktiszi kutatóközpontba viszi őket. Az állomás a Ross-sziget déli partján található, támogatja a majdnem 1200 ember életét és munkáját. Herzog interjút készít azokkal az emberekkel, akik elmenekültek a hétköznapi élet elől, hogy belefogjanak ebbe a kutatásba.

127 Hours – 127 óra (2010)

Egy brit–amerikai kalandfilm és életrajzi dráma, melynek főszereplője James Franco, producere pedig Danny Boyle. Megtörtént események alapján készült, Aron Ralston: Between a Rock and a Hard Place című önéletrajzi regényét írták át forgatókönyvvé.

A megállíthatatlan hegymászó, a rejtett barlangok szerelmese ismét útnak indul. Egyedül vándorol a hegyekben és halálos csapdába kerül: beesik egy sziklahasadékba, s egy kőtömb ráesik a karjára, ami odaszorítja a sziklafalhoz. 127 órát tölt étlen-szomjan, teljesen reménytelenül, esélytelennek tűnik a túlélés.

Párizs, szeretlek! – Paris, je t’aime (2006)

Ebben a filmben nem a természeté a főszerep, hanem inkább a francia főváros csodáira összpontosít. Ha kedved lenne Párizsban járni, de bizonytalan vagy, hogy megéri-e, ha megnézed ezt a francia filmet, mindenképp beleszeretsz a szerelem fővárosába. 18 rövid történetben mutatja be Párizs 18 kerületét. A romantika kedvelőinek mindenképpen ajánlott!

Ízek, imák, szerelmek – Eat Pray Love (2010)

Az amerikai romantikus dráma főszereplője Elizabeth Gilbert (Julia Roberts), aki rájön, hogy a jó élete ellenére nem boldog. Elválik a férjétől és elhatározza, hogy utazni fog egy éven át. Olaszországba viszi első útja, ahol több hónapon át élvezi az itáliai konyhát és az ország szépségeit. India meghitt vidékein imádkozással foglalkozik, Balin pedig a gyönyörű táj mellett rátalál a szerelem is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek