Starity

Hien bajban van: nincs pénzük

2010. augusztus 29. 16:04   |   Szerző: Ency112

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég hallahattuk, hogy Hien szüleit embercsempészettel gyanusítják. Édesapját és bátyját előzetes letartóztatásban, édeasanyját pedig házi őrizetben tartják. Ő az egyetlen, aki szabadon mozoghat és dolgozhat, ám ő sem tudja megoldani a család anyagi gondjait.

hirdetés
Hien bajban van: nincs pénzük

Mostanság Hiennek nagyon nehéz dolga van: szülei belekeveredtek egy embercsempészetbe. Vagy talán tényleg ők a vezetők? Hien szentül hisz szülei ártatlanságában, ám a bíróság nem ennyire biztos benne. Édesapja és bátyja előzetes letartózataásban vannak, édesanyja pedig házi őrizetben.

„Különös a helyzet. A család bankszámlája a szülők nevén van, ám egyikük sem mehet be a bankba, hogy készpénzt vegyen fel, vagy kifizesse a számlákat. A lányuk meg kiskorú lévén nem kezelheti a saját keresetét sem” – mondta a család ügyvédje, Sárdi László.

Kérték a bíróságot, hogy az édesanyát engedjék ki a legközelebbi bankhoz, hogy pénzt vehessen ki, és ki tudja fizetni a számlákat, de sajnos a törvény miatt ez nem lehetséges.

Hienék most a tartalék pénzből élnek, de a számlák csak gyűlnek és gyűlnek, és ha nem fizetnek, a villanyt is kikapcsolják, és élelmiszerre sem fog nekik telleni.

„Közeledik az iskolakezdés, az is pénzbe kerül. Csak annyi kellene, hogy az anyuka bemenjen a legközelebbi bankba” – mondta dr. Sárdi. A bíróság arra sem adott engedélyt, hogy az édesanya meglátogassa Sárdit.

„Erre azért lenne szükség, mert az irodámban rendelkezésre áll a szakirodalom, náluk pedig mindent lefoglaltak, még a számítógépet is” – tette hozzá az ügyvéd.

Reméljük,  hogy minél előbb megoldódnak gondjaik!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek